Ova serija je razočaranje godine | Jabuka.tv

Ova serija je razočaranje godine

Svi su vjerojatno čuli za popularnu seriju “The Office” ili “U uredu”.

Ako ste fan te popularne serije, onda ste kao i svi ostali očekivali spektakl s novom serijom “Space Force“.

Zašto? Između ostalog, zato što su u seriji “U uredu” među kreatorima serije bila dvojica koji su kreatori serije “Space Force”. U pitanju su Steve Carell i Greg Daniels. Prvi je poznatiji po brojnim ulogama u urnebesnim komedijama: Crazy, Stupid, Love, The 40-year old Virgin, Anchorman

Daniels iza sebe ima više nagrađivanih humorističnih serija na kojima je radio: Parks and recreation, The Office, Saturday Night Live te The Simpsons kod kojih je režirao osam epizoda.

Steve Carell (lijevo) dobitnik je Zlatnog globusa za glumu u seriji “The Office” dok je Greg Daniels dobitnik 4 Emmyja

Njihova karijera je obećavala da će nova Netflixova serija s ogromnim budžetom biti vrlo dobra.

Ipak, nije. Točnije, ni blizu zadovoljavajućeg.

Serija se djelomično bazira na izjavama Donalda Trumpa, predsjednika SAD-a, koji je zapovjedio da NASA pod njegovom administracijom ode na Mjesec i Mars. Za realiziranje takve zapovijedi je nadodao 1,6 milijardi dolara budžeta već ogromnom budžetu s kojim NASA raspolaže.

Osim Stevea Carella, dobitnika Zlatnog globusa, tu je proslavljeni John Malkovich, Lisa Kudrow najpoznatija kao Phoebe iz kultne serije “Friends” i Ben Schwartz iz slavnog sitcoma “Parks and Recreation”. Mahom su to poznata hollywoodska imena koja kroz 10 epizoda prve sezone ne uspijevaju izmamiti osmijeh onoliko koliko ste očekivali.

Već prva epizoda, koja u serijama bude često ponajbolja u sezoni, nije oduševila. Na trenutke se nasmijete, ali daleko od očekivanja. Da stvar bude gora, nakon nekoliko pogledanih epizoda shvatite da je prva epizoda zapravo ponajbolja u usporedbi s ostalima.

Pored manjka humora, ova serija ima previše nepotrebnih scena i događaja koji ni na kakav način ne pridonose humoru niti utječu na tijek radnje. Točnije, da ne pogledate takve scene kojih ima barem trećinu vremena u svakoj epizodi, ništa ne biste propustili.

Pomoć i spoiler (otkrivanje radnje): To su scene u kojima se pojavljuje kćer Generala Marka R. Nairda (Stevea Carella) koja se u seriji zove Erin Naird.

Ipak, lakše od preskakanja tih scena bi vam bilo da ni ne pogledate seriju, jer nije vrijedna vašeg vremena. 

Ovdje možete pronaći preporuke za filmove i serije

Peaky Blinders: Vrijedi li gledati?

(www.jabuka.tv | K.A.)


Komentiraj: