Otvorene prijave za inženjersko natjecanje EBEC u Mostaru

Tehnički klub Univerziteta Džemal Bijedić – BEST Mostar službeno otvara prijave za lokalno inženjersko natjecanje EBEC koje će se održati 21. ožujka na Univerzitetu Džemal Bijedić u Mostaru.

EBEC (European BEST Engineering Competition) je najveće inženjersko natjecanje u Europi, organizirano od strane brojnih lokalnih BEST grupa, među kojima je i Mostar.

Samo natjecanje je podijeljeno u dvije kategorije, Team Design (Timski dizajn) i Case Study (Studija slučaja).

Studija slučaja (Case Study) omogućava studentima da kroz rješavanje i prezentiranje određenog tehničkog ili tehničko-menadžerskog problema usavrše svoje vještine, koristeći se prethodnim iskustvom i stečenim znanjem. Timski dizajn (Team Design) predstavlja najkreativniju vrstu natjecanja u kome studenti rješavaju određeni inženjerski problem konstruiranjem uređaja koji vrši zadanu funkciju poput dizalice, katapulta, glazbenog instrumenta ili vodenice.

Na ovaj način studenti će imati priliku pokazati svoje znanje, iskazati kreativnost, sposobnost za rad u timu kao i mnoge druge osobine koje krase jednog inženjera.

Glavni organizator ovogodišnjeg EBEC natjecanja, Senadin Puce poručuje kako i ove godine natjecatelje očekuju zanimljivi zadaci i izazovi te da očekuje još veći broj prijava nego prethodnih godina. Svake godine BEST Mostar nastoji osigurati što kvalitetnije natjecanje i oživjeti pravu inženjersku i inovatorsku atmosferu.

U kategoriji Case Study pravo sudjelovanja imaju svi studenti iz Mostara, a u kategoriji Team Design mogu sudjelovati oni studenti koji studiraju na jednom od četiri tehnička fakulteta: Fakultetu informacijskih tehnologija, Agromediteranskom fakultetu, Mašinskom fakultetu ili Građevinskom fakultetu.

Ne propustite priliku da budete dio najuzbudljivije inženjerske priče u Mostaru. Prijavite se.

Pobjednici lokalne runde u Mostaru nastavljaju svoje natjecanje na regionalnoj rundi, EBEC Balkan, u Beogradu, gdje će se natjecati sa studentima iz Niša, Novog Sada, Podgorice, Skoplja i Sofije.

Prijave su otvorene do 15. ožujka, a moguće se prijaviti samostalno, pri čemu će organizatori sastaviti tim od istih ili u timu od četiri člana.

Prijaviti se možete OVDJE.

Sva pitanja u vezi natjecanja možete uputiti na [email protected], a više informacija možete pronaći na BEST Mostar Facebook stranici kao i na BEST Mostar Instagram profilu.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.