Otvorena nv galerija Široki Brijeg

Privatna neprofitabilna nv galerija suvremene umjetnosti uz ateliere umjetničkog i bračnog para Dragane i Nikole Vučković otvorena je u petak u Širokom Brijegu.

Vlasnik galerije prof. Nikola Vučković, akademski kipar iz Metkovića, profesor kiparstva na ALU u Širokom Brijegu, 2003. godine na mjestu današnje galerije pokrenuo je jednovečernju međunarodnu izložbu “Privatno i javno”, te osnovao Udrugu likovnih umjetnika En Face.

Prva izložba u nv galeriji je izložba ULU En Face na kojoj su svoja djela izložila 12 redovnih članova udruge-akademski umjetnici iz Širokog Brijega, Mostara, Metkovića, Čitluka, Makarske i Imotskog.

U umjetničkom savjetu galerije su mr. art. Vesna Vuga-Sušac, akad. kiparica iz Mostara, dr. art. Dragana Nuić-Vučković, akad. slikarica iz Širokog Brijega, mr. art. Lejla Ćehajić, akad. kiparica iz Sarajeva, te prof. Matko Vekić, akademski slikar iz Zagreba i profesor na ALU u Zagrebu. Suradnice galerije su Elvira Peyraud, prof. iz Lyona i Marija Zelenika povjesničarka umjetnosti iz Širokog Brijega.

Galerija će u svom programu organizirati izložbe renomiranih umjetnika iz BiH i regije, te natječajne samostalne i skupne izložbe.

Galerija se nalazi u Širokom Brijegu na Pecari/Lise, u ulici fra Mirka Ćosića 16, a izložba En face se može pogledati svakim danom od 16-20 sati do 6. lipnja.

(www.jabuka.tv) 


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.