Otvorena izložba najboljih bh. umjetničkih fotografija u prošloj godini

Travničani imaju priliku vidjeti najbolje umjetničke fotografije nastale u Bosni i Hercegovini u protekloj godini.

Riječ je, naime, o izložbi bh. fotografije u organizaciji Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH, koja je od ponedjekjka, 13. ožujka, otvorena za posjetitelje.

Ozren Božanović, predsjednik Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH, kazao je kako je izloženo 70-ak od oko 400 pristiglih fotografija ukupno 80 autora, a koje je upravo on ocijenio najboljima, piše Fena.

Ova izložba predstavlja fotografsko stvaralaštvo u tekućoj godini, a održava se još od 80-ih godina. Tradicija je i Travnik, ovo je posljednja izložba u ciklusu 2022. godine. Izloženo 70-ak fotografija. Iz godine u godinu izbor postaje sve teži. Kad su teme u pitanju autori idu ka portretu, pejzažu, ima i ljupkog predstavljanja, rekao je Božanović.

Povijest fotografije u Travniku je bogata, no danas, nažalost, ne radi foto klub koji je u ovom bh. gradu djelovao godinama.

Travnik je imao do prije dvije tri godine foto klub i manifestaciju foto safari, godišnje smo imali tri do četiri foto izložbe i to je trajalo u kontinuitetu 15-ak godina. Klub se osuo, interes je opao, prvenstveno od strane mlađe populacije, a najveći razlog je što nismo imali prostorije u kojima bi razvijali svoje fotografije. A poznato je da je Travnik muzej na otvorenom i da je motiva za fotografiju pregršt. Razloga za ponovno oživljavanje kluba sigurno ima, kazao je Mirko Adžaip, bivši član travničkog foto kluba.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.