Nedoumice kako završiti izbor novog suca Ustavnog suda BiH

Predsjednik Povjerenstva za izbor i imenovanje Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Mladen Bošković, prekinuo je sjednicu tog Povjerenstva uoči razmatranja prijedloga za izbor suca Ustavnog suda BiH, kojeg bira Zastupnički dom.

To je odlučeno većinom glasova članova Povjerenstva jer je, kako kaže Bošković, utvrđeno kako je potrebno da se parlamentarna većina dodatno usuglasi oko konačnog prijedloga, piše Fena.

Zato ćemo zasjedati i u srijedu, dodaje Bošković.

Povjerenstvo za izbor i imenovanje treba predložiti ime ili više imena kandidata Zastupničkom domu na glasanje za izbor novog suca Ustavnog suda BiH.

Prvorangirani kandidat je Marin Vukoja, a drugoplasirana je Sanela Gorušanović-Butigan.

Došli smo u situaciju kada je Radna skupina završila svoj dio posla, rangirala po broju bodova sve kandidate koji su pristupili intervjuu i napravila rang listu. Imali zadaću izabrati ili predložiti suca, a da Zastupnički dom potvrdi našu odluku o izbora suca za Ustavni sud BiH. Kako još postoji prostor za razgovor unutar parlamentarne većine i postoje neke nedoumice u smislu kako taj proces završiti, mi smo odlučili na toj točki prekinuti sjednicu i nastaviti u srijedu, poručio je Bošković novinarima nakon sjednice Povjerenstva.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.