Otvorena druga samostalna izložba Širokobriježanke Ane Naletilić

Mlada umjetnica Ana Naletilić iz Širokog Brijega predstavila se svojom drugom samostalnom izložbom u Franjevačkom samostanu u Tuzli, u Galeriji “Kristian Kreković“, koju su organizarili Franjevački samostan i HKD Napredak Tuzla.

Predstavljena su 34 rada uz animaciju u digitalnom printu. Izložba je karakteristična po crno bijeloj postavci.

Kroz razmišljanja mi je najvažniji motiv čovjek i njegovo mentalno stanje. To je zdravlje i zato je ova izložba simbolično nazvana “Čovjeka treba spašavati”. Mislim da čovjeka svaki dan spašavamo kroz razgovore, druženja i svaki moj rad je zapravo filter, odnosno moje promišljanje o svakodnevici, kaže Naletilić.

Dodaje kako umjetnost itekako može odgovoriti na brojne životne izazove.

Umjetnost može odgovoriti na brojne životne stvari ako komunicirate s pojedincem, a ne s masom, istaknula je.

Ova umjetnica svojom izložbom “Čovjeka treba spašavati“ kroz animaciju i digitalni print upozorava na zbunjenost, neshvaćenost, otuđenje i zanemarivanje pojedinca i njegovog mentalnog stanja u svijetu u kojem živimo.

Naletilić je rođena 1994. godine, a 2018. diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu. Ovo joj je druga samostalna izložba, a tuzlanski Napredak organizacijom ove izložbe još jednom pokazuje jasnu opredjeljenost za podršku mladim ljudima u BiH.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.