Otvorena cesta Posušje – Tomislavgrad, ali se i dalje prometuje otežano

Od 11:30 sati otvorena je dionica M-6.1 Posušje-Tomislavgrad, ali se, zbog jakog vjetra, i dalje prometuje otežano.

Otežano je prometovanje u većem dijelu BiH, ali je većina putnih pravaca prohodna. Na dionicama preko planinskih prevoja ima ugaženog snijega na kolniku, pa je za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna upotreba lanaca.

I u nižim područjima kolnik je zaleđen ili zasnježen, posebno preko mostova i na prilazima tunelima. Dodatne poteškoće vozačima u zapadnoj i jugozapadnoj Bosni pričinjava jak vjetar, koji stvara snježne nanose.

Zbog snježnih nanosa ne preporučuje se kretanje putnim pravcem Posušje-Blidinje (na dijelu od Mihalja do Blidinja). BIHAMK skreće pozornost i na učestale odrone kamenja na kolnik.

Ekipe putne operative interveniraju na svim dionicama, a iz BIHAMK-a apeliraju na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Posjedovanje zimske opreme je obavezno.

Do daljnjeg je, zbog aktiviranja klizišta, obustavljen promet na dionici magistralnog puta M-4 Simin Han-Kalesija (u Babajićima). U funkciji je obilaznica preko Dubrava.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 20 minuta.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.