Otvoren novi objekt Carinske ispostave u Mostaru

Novoizgrađeni objekt Carinske ispostave Zračna luka Mostar danas su svečano otvorili član Predsjedništva BiH Dragan Čović i direktor Uprave za neizravno oporezivanje Miro Džakula.

Izgradnja nove moderne zgrade završena je za manje od osam mjeseci od početka radova, a ukupna investicija koštala je 1,7 milijuna KM. Sredstva su bila osigurana u proračunu UNO-a.

Nova zgrada Carinske ispostave Zračna luka Mostar urađena je prema svim suvremenim standardima za izgradnju objekata ovakvoga tipa. Glavni poslovni objekt administrativne namjene ukupne je površine 843 m2.

Pomoćni objekt ima površinu od 69 m2. Oko objekata je formiran plato veličine 6.000 m2 površine. Osiguran je parking prostor za sve korisnike. Kapacitet parkinga je 84 parking mjesta od čega je: 41 parking mjesto za službena vozila, 39 parking mjesta za stranke i 4 parking mjesta za invalidne osobe.

U novosagrađenom objektu bit će smještena carinska služba Uprave za neizravno oporezivanje i službenici Granične policije BiH. Projekt je urađen prema dokumentaciji projektne kuće “Habitat” d.o.o. Mostar, stručni nadzor nad izvođenjem građevinskih radova je vršila je kompanija “SOPA” d.o.o. Posušje, dok je glavni izvođač radova bila tvrtka “Promark d.o.o. Mostar“.

Radovi na izgradnji administrativno-poslovnoga objekta izvedeni su u periodu 10. srpnja 2017. – 28. veljače 2018. godine, priopćeno je iz UNO-a BiH.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.