Otvara se poslovni inkubator u Ljubuškom

Poslovni inkubator za područje Zapadnohercegovačke županije otvorit će se na jesen ove godine u sklopu projekta “Home grown business”, a koordinator tog projekta je županijska Razvojna agencija HERAG.

Sjedište inkubatora bit će u općini Ljubuški, ali će biti na raspolaganju poduzetnicima iz cijele županije, priopćeno je iz HERAG-a.

Riječ je o objektu vrijednom 250.000 eura, koji se prostire na 670 metara četvornih.

”Poslovni inkubator će svim potencijalnim poduzetnicima s područja ZHŽ-a, čiji poslovni plan obećava realne mogućnosti razvoja, osigurati povoljne uvijete rada, početne prostorije, administrativnu poslovnu podršku, stručno savjetovanje i ostalu potrebnu pomoć za pokretanje uspješne tvrtke”, izjavio je ravnatelj HERAG-a Ivan Jelčić.

Također, HERAG će kroz ovaj projekt nastojati novim poduzetnicima pomoći i u segmentu marketinga, odnosno približavanja tvrtke i njenih proizvoda ili usluga potencijalnim korisnicima.

Završetak građevinskih radova na objektu poslovnog inkubatora, za kojeg je Općina Ljubuški dala zemljište i osigurala sve potrebne dozvole i komunalne priključke, očekuje se početkom kolovoza, nakon čega slijedi opremanje prostorija, a službeno otvaranje objekta očekuje se početkom jeseni.

Uz poslovni inkubator, projekt “Home grown business” podrazumijeva i novčani fond u vrijednosti 60.000 eura za koji će novi poduzetnici moći aplicirati po otvaranju poslovnog inkubatora.

Svrha fonda je pomoći, odnosno sufinancirati poduzetnicima pokretanje poslovne djelatnosti. Također, u okviru spomenutog projekta stvorit će se mreža mentora i animatora koji će savjetima pomagati poduzetnicima, ne samo u objektu inkubatora, nego bilo gdje na području ZHŽ-a.

Inače, ukupna vrijednost projekta “Home grown business” je 630.145,05 eura, a financiran je sredstvima EU putem programa EU za potporu lokalno ekonomskom razvoju u Bosni i Hercegovini.

Uz HERAG, u projektu kao partneri sudjeluju Vlada ZHŽ-a, Općina Ljubuški, Udruga gospodarstvenika Posušje i Udruga poljodjelaca ZHŽ-a, stoji u priopćenju.

(HERAG)

Komentiraj: