Otkriveno koliko zarađuje Zlatko Dalić, a koliko ostali izbornici na SP-u

Kako se približava Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji, mediji iz cijeloga svijeta pokušavaju otkriti što više zanimljivosti.

Tako su proteklih dana objavili i plaće izbornika koji će voditi reprezentacije na svjetskoj smotri, a svi su se pozivali na siječanjsko istraživanje portala totalSPORTEK.com, portala koji piše o velikim sportskim događajima, ali se više temelji na poslovnoj strani sporta, analizama, statistikama…

Pa tako ispada da će najplaćeniji biti izbornik Njemačke Joachim Löw koji godišnje za svoj posao dobije 3,85 milijuna eura. Odmah iza njega na toj se listi nalaze izbornik Brazila Tite te francuski izbornik Didier Deschampes. Oni navodno dobivaju 3,5 milijuna eura godišnje.

Zanimljiv je podatak da bivši trener Dinama Vahid Halilhodžić, koji sad vodi Japan, dobiva godišnje milijun eura. Zlatko Dalić na toj listi zauzima 23. poziciju, a navodno godišnje prima 550 tisuća eura.

Na posljednje tri pozicije nalaze se izbornik Srbije (300 tisuća), Poljske (270 tisuća) te Senegala (200 tisuća). Na prošlom SP-u apsolutni rekorder bio je Fabio Capello koji je tada godišnje dobivao oko 9 milijuna eura…

(www.jabuka.tv) 

 1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.