Otkriveno 20 migranata u ilegalnom prelasku državne granice

Pripadnici Jedinice granične policije Bijeljina u suradnji sa službenicima Centra javne sigurnosti Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske u subotu su u jutarnjim satima otkrili dvije skupine ilegalnih migranata u blizini Međunarodnog graničnog prijelaza Rača.

Dvadeset osoba afroazijskog porijekla predano je pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH koji su pokrenuli proces readmisije osoba propisan Sporazumom o readmisiji s Republikom Srbijom.

U veljači ove godine u devet slučajeva u ilegalnom prelasku državne granice otkriveno je 13 državljana Pakistana, pet Afganistana, tri državljanina Sirije, dva Alžira i po jedan državljanin Iraka, Irana i Palestine.

Bosna i Hercegovina, kao ni susjedne zemlje, nije izložena masovnom migracijskom pritisku. Aktualna situacija u Srbiji i Makedoniji, gdje duže vrijeme boravi veći broj migranata, ukazuje na moguće aktivnosti migranata i pronalazak alternativnih ruta kretanja prema zemljama EU, koje mogu uključivati i BiH.

Posljednji evidentirani slučajevi u veljači ove godine ukazuju na to da migranti iz zemalja visokog migracijskog rizika u pojedinačnim slučajevima i manjim skupinama nastoje koristiti područje BiH kao tranzitno područje na putu prema zemljama EU, priopćeno je iz Granične policije BiH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.