Otkrivene čak 74 lažne diplome u federalnim javnim poduzećima

Vlada FBiH na današnjoj sjednici se upoznala sa informacijom o reviziji diploma zaposlenih u federalnim institucijama i tijelima, federalnim tijelima uprave i upravnim organizacijama, javnim poduzećima i javnim ustanovama čiji je osnivač Federacija BiH.

Također dana je informacija i o gospodarskim društvima u većinskom vlasništvu Federacije BiH, javlja Fena.

U dosadašnjem procesu provjere, a prema dostavljenim izvještajima, utvrđeno je postojanje 74 nevjerodostojne diplome.

Pronađena je jedna u Financijsko-informatičkoj agenciji, tri u BH Telecomu d.d. Sarajevo, četiri u JP Međunarodnom aerodromu Sarajevo, pet u Federalnom zavodu PIO, 20 u JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo, tri u JP Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar, devet u Lutriji BiH, 16 u Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije BiH, dvije u Poreznoj upravi Federacije BiH, po jedna u KPZ-ima poluotvorenog tipa u Sarajevu i Orašju, jedna u KPZ zatvorenog tipa u Zenici i osam u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Drin.

Podsjećamo ranije je u unutar federalnih institucija utvrđeno postojanje najmanje 10 lažnih diploma među službenicima.

Otkriveno najmanje deset lažnih diploma službenika u institucijama FBiH

(www.jabuka.tv)


18 komentara

 • U JP ELEKTROPRIVREDI HB HZ KLADIO BIH SE ŽIVOTOM DA JE TU 90% LAŽNIH DIPLOMA .
  JEDINO RIJEŠENJE JE PRIVATIZACIJA, PA KUĆI POSLATI SVE DEBILE KOJI TU RADE A NISU DOSTOJNI DA DRŽE METLU NA ULICI!

  21
  3
 • zbog ovakvih ne mogu dobiti posao oni što su redovno studirali treba zakon da kazni njih one tko ih je primio i dao im diplome da vrate što su stekli ono što im ne pripada treba malo reda ako mislimo da nam bude svima dobro a ne samo pojedincima i neka se zamisle hoće li ih bog kazniti i kako možda bog udara tamo gdje im je naj teže

  15
  1
  • dobro si poceo i onda sracka. kakvi bogovi, kakve kazne. okani se bogova i kazni nego uci matematiku, vjezbaj vijuge i logicko zakljucivanje.

   7
   2
 • E baš mi je laknulo, jer nije me briga za federalnea poduzeća. Neka ih nema u našoj općini, županiji, policiji,javnim poduzećima itd.

  8
  2
 • Nisu to oni dobro procesljali,ili su pak i oni zazmirili na jedno oko i za koju markicu u pardze?Daj bolan sjasite vise onaj je u pravu sto je reko 90% laznih!Sve cacini sinovi Logos Travnik Medjugorje nazalost i ovaj u Mos a gdje su oni orivatni u Zg Njavrini i ostali?Hebe se meni za te ali me strah onih sa dr..!TKo ce nas lijeciti za 5god hrbem ti zivot?!Sve cace jedan ispit u Mo drugi u BL treci u Tuzli i opet Jovo nanovo!Tu treba uvesti reda!

  • Evo ja nemam srednje,ali imam cist obraz,ali mogu svakom pogledat u oci,dok mene nemoze vec ocekuje se stacu napisat na kom.pa da se gospoda popravlja,ali tako su skolovani bili oni u crkvi ili pol.i jos se prave ludi da ne poznaju,zato sto su lazi i neistine izrecene,zato gospodo niste mi dostjni ni imena spomenuti.U VIJEKE VJEKOVA AMEN.Izdali ste me ko Juda Krista.Drazi su vam srebrnjaci.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.