Otkrivena ruta kamiona smrti: Prošao je i kroz Hrvatsku?

Istraga o velikoj tragediji koja potresa Veliku Britaniju dovela je britansku policiju do otkrića rute kojom se “kamion smrti” kretao pa je tako otkriveno da je i Hrvatska bila jedna od usputnih stanica.

Prema navodima britanskog portala Daily Mail, kamion je putovao iz Bugarske, preko Srbije, Hrvatske, Slovenije prema Fracuskoj, odakle je u 19. listopada ušao u Veliku Britaniju kroz Holyhead.

Richard Burnett iz Udruge za cestovni prijevoz tereta je kazao da je vjerojatno doputovao trajektom iz Cherbourga u sjevernoj Francuskoj u Rosslare u Irskoj, odakle je nastavio put prema Dublinu kako bi se ukrcao na drugi trajekt za sjeverni Wales. Nakon toga je do Essexa nastavio cestom.

Podsjetimo, u prikolici tegljača policija je pronašla 39 leševa, a jedna od pronađenih žrtava je tinejdžerske dobi. Zasad nije poznat njihov identitet, ali se nagađa da je smrt uzrokovala hladnoća.

Tragediju su komentirali brojni britanski političari, a jedna od najoštrijih bila je zastupnica Jackie Doyle-Price koja je kazala da su to “bolesne vijesti”, prenosi Večernji.hr.

Trgovina ljudima odvratan je i opasan posao, dodala je.

U Engleskoj u kamionu pronađeno 39 beživotnih tijela

(www.jabuka.tv)