Otkrijte kako da vam korektor potraje cijelu večer

Tragovi umora nakon dugog radnog tjedna često ne nestaju s lica ni preko vikenda.

A nitko ne želi izaći navečer van s podočnjacima i crnim krugovima oko očiju, zar ne? Zbog toga je korektor naš vjerni saveznik čak i u neradnim danima, a evo i kako ćete postići da ostane na licu cijelu večer, ma koliko god neobuzdan bio izlazak:

1. Manje je više

Mnoge žene vjeruju da će, ako nanesu više korektora, bolje prekriti nedostatke, no to je potpuno pogrešno. U ovom slučaju vrijedi zlatno pravilo “manje je više”, jer će se veća količina korektora na licu stvrdnuti te tako privući još više pažnje na nedostatke koje ste htjele prekriti. Najbolji način da prekrijete podočnjake korektorom jest da ga lagano prstom natapkate oko očiju, a kako biste minimalizirali njegovo nakupljanje u sitnim borama, obavezno prije toga lice namažite hidratantnom kremom.

2. Koristite primer

Osnovna svrha primera jest da stvore savršenu bazu za šminku te da je održe na mjestu. Stoga uopće nije potrebno ni objašnjavati zašto bi se ovaj proizvod trebao naći u svačijoj make-up torbici, a za područje oko očiju najbolje je koristiti primer za sjenilo.

3. “Zapečatite” ga puderom

Nakon što ste nanijeli kremu, primer i korektor, vrijeme je za sljedeći korak koji će pomoći održati šminku na mjestu. Korektor je potrebno “zapečatiti” na mjestu, a u tome vam najbolje pomaže puder u prahu ili kamenu. Nabavite jedan u prilagodljivoj nijansi kako biste ga mogli koristiti tijekom cijele godine, jer s ovim proizvodom ne treba pretjerivati pa će vam i dugo trajati, prenosi Index.hr.

4. Papirići za matiranje

Blot, odnosno papirići za matiranje lica, proizvod su kojega trebate uvijek imati u svojoj torbici. Osim što u trenu upijaju mast, pomažu i u dužem zadržavanju šminke na licu. Samo prislonite blot papir preko našminkanog dijela lica na par sekundi kako bi se šminka bolje upila u lice te tako potrajala duže.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.