Otac i sin su bejzbol – palicama na silu htjeli prekinuti ljubavnu vezu

Županijski sud u Širokom Brijegu potvrdio je nepravomoćnu presudu Općinskog suda u Ljubuškom kojom su 24-godišnjem Marijanu Rogiću (24), Alenu Juriču (28), Donaldu Mariću (39) i Berislavu Rogiću (54) izrečene uvjetne osude zbog kaznenog djela nanošenja teških tjelesnih ozljeda, te pomaganja i poticanja, piše Večernji list.

Prema navodima iz Općinskog suda Ljubuški, Marijan Rogić i Alen Jurič su još u listopadu 2009. na nagovor Berislava Rogića, inače Marijanova oca, fizički napali i nemilosrdno istukli Jugoslava Stefanovića (51), da bi se na taj način Berislav osvetio zbog Jugoslavove veze s njegovom bivšom suprugom, a Marijanovom majkom. Kako spominju iz ovog suda, u noći napada, sin Marijan i njegov prijatelj Alen su zamaskirani prišli Jugoslavu, te mu bejzbol-palicama zadali više udaraca po tijelu nanijevši mu pri tom teške ozljede po tjemenu, prijelome zubi, ogrebotine i razderne rane po grudnom košu, leđima i koljenima, a tome je, nedaleko od njih, svjedočio osuđeni Donald, angažiran od ljubomornog Berislava, i to kako bi, navodi u optužnici, pratio što će se dogoditi s pomno isplaniranim napadom.

– U sudskom procesu osuđenici su negirali krivnju, no iz svih izvedenih dokaza neosporno je dokazano da su počinili ono što im se stavlja na teret. Prilikom donošenja odluke o vrsti i visini kaznene sankcije, sud je imao u vidu i stav oštećenog Stefanovića, koji je izričito izjavio da ne potražuje naknadu štete od počinitelja, kao i činjenicu kako oštećeni živi u zajedničkom kućanstvu s osuđenim Marijanom Rogićem, te da su njih dvojica uspjeli riješiti nesuglasice koje su imali od ranije, a i osuđeni Berislav Rogić je tijekom cijelom suđenja uvjeravao sud da je prihvatio vezu svoje bivše supruge s oštećenim istaknuvši da je zadovoljan njegovim odnosom prema djeci koju ima iz braka sa svojom bivšom suprugom Antonelom Rogić. Tako je Marijanu izrečena kazna zatvora u trajanju od 9 mjeseci s rokom kušnje od godine i pol, Alenu Juriču 7 mjeseci, a Donaldu Mariću 6 mjeseci s rokom kušnje od godine, te Berislavu od jedne godine s rokom kušnje od dvije – zaključuju iz Općinskog suda Ljubuški.

(Večernji list | vecernji.ba)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.