Osumnjičeni za ubojstvo u Visokom pokušao izvršiti samoubojstvo

Policija je tijekom noći sa subote na nedjelju u Visokom uhitila S. R., koji je u subotu tijekom večernjih sati jednoj osobi nanio teške tjelesne ozljede uslijed kojih je preminula, a drugu osobu teško ranio.

Do sukoba uz upotrebu vatrenoga oružja došlo je poslije 20 sati u obiteljskoj kući u mjestu Gornja Zimča kod Visokoga, kada je S. R. pucao iz vatrenoga oružja i nanio tjelesne ozljede u predjelu grudnoga koša S. Z., rođenom 1960. godine, a S. B. je zadobio prostrijelnu ranu u predjelu desne noge.

Obje ozlijeđene osobe sanitetskim su vozilom prevezene u Dom zdravlja Visoko radi ukazivanja medicinske pomoći, gdje je S. Z., uslijed zadobivenih ozljeda u 21.15 sati preminuo, dok je S. B. nakon ukazivanja medicinske pomoći upućen u Županijsku bolnicu Zenica na daljnji medicinski tretman.

Policijski timovi iz Visokoga i Kaknja izvršili su blokadu navedenoga naseljenoga mjesta te locirali osumnjičenoga u njegovoj obiteljskoj kući, nakon čega su pripadnici Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDŽ, koristeći specijalne tehnike pregovaranja i postupanja u kriznim situacijama, izvršili upad u kuću i lišili ga slobode.

Tijekom navedene akcije policijskih službenika, S. R. je zatečen s ozljedama u predjelu lijevog uha, nastalim najvjerojatnije uslijed samoranjavanja vatrenim oružjem. Njemu je pružena prva pomoć u Domu zdravlja Visoko te je prevezen u Županijsku bolnicu Zenica na daljnji medicinski tretman.

Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Zeničko-dobojske županije obavili su očevidne radnje, kojim je rukovodio dežurni tužitelj Županijskoga tužiteljstva, te su nastavljene aktivnosti na dokumentiranju ovoga kaznenoga djela i utvrđivanju razloga i motiva njegova izvršenja.

Nakon kompletiranja predmeta, S. R., rođen 1959. godine, u Visokom, bit će predan u nadležnost Županijskoga tužiteljstva na daljnji rad i postupak, uz izvještaj o počinjenim kaznenim djelima ‘Ubojstvo’ i ‘Laka tjelesna ozljeda’, te kaznenom djelu prema zakonu o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i streljiva Zeničko-dobojske županije.

(Fena)

Komentiraj: