Osumnjičeni za trostruko ubojstvo u Italiji uhićen u BiH i pušten

Renato Seferović, državljanin Italije i BiH koji je uhićen u B. Gradišci po potjernici Interpola koja za njim raspisana zbog sumnji da je sudjelovao u podmetanju požara u Rimu, a u kojem su izgorjele tri sestre Halilović, pušten je na slobodu.

Odluka je Suda BiH, odnosno suca za prethodno saslušanje Gorana Radevića, a nakon ročišta o ekstradicijskome pritvoru koje je jučer održano u Sudu BiH.

Osumnjičeni je doveden u sudnicu, a odmah je utvrđeno da je državljanin BiH, što je naglasio i njegov odvjetnik Refik Arnautović. Kako je kazao Sudu BiH, u BiH živi četiri mjeseca, a u Italiji ima četvero djece i jednu ženu, dok u BiH živi s drugom ženom.

– S obzirom da je osumnjičeni državljanin BiH i da s Italijom nemamo bilateralni sporazum o izručenju domaćih državljana, Renato Seferović se ima pustiti na slobodu – kazao je sudac Radević.

Potjernica protiv Seferovića bit će povučena na teritoriju BiH, dok u drugim zemljama ostaje na snazi. O odluci Suda BiH bit će obaviještena i tijela progona Italije.

Automobil u kojem su u Rimu živjele tri sestre Elizabeta (4), Angelika (8) i Frančeska (20) Halilović zapaljen je 10. svibnja.

Žrtve su kćeri Romana Halilovića, koji je sa suprugom uspio spasiti osmero djece, ali za njih tri nije bilo spasa.

Njihov automobil je bio parkiran na parkiralištu trgovačkog centra “Centocelle”.

Na vozilo je bačen Molotovljev koktel, a tragovi zapaljive supstance pronađeni su na mjestu događaja. 

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.