U Italiji izgorjelo troje djece iz BiH

U utorak navečer na parkingu tržnoga centra Centocelle, u predgrađu Rima, dogodila se tragedija. Nepoznati počinitelji bacili su molotovljev koktel u kamp vozilo koje je koristila 13-člana obitelj bh. državljanina Romana Halilovića.

Kada je vatra zahvatila kamper, nastupio je užas. Romano i njegova supruga uspjeli su spasiti osmero djece. Međutim, nije bilo spasa za tri kćerke: Elizabeth (4), Angelica (8) i Francesca (20) su žive izgorjele do dolaska vatrogasaca!

Talijanski mediji objavili su snimku buktinje kampera u kojem su stradale dvije djevojčice i djevojka. Napad su osudili talijanski politički i vjerski lideri. Poruku podrške obitelji Halilović uputio je papa Franjo posredstvom Monsinjora Krajewskoga.

Rimska gradonačelnica Virginia Raggi došla je na mjesto zločina, a predsjednik Italije Sergio Mattarella napisao da je “ubijanje djece nedostojno ljudske rase”. Romska obitelj Halilović je podrijetlom iz BiH, ali talijanski istražitelji isključuju rasne motive zločina. Spekulira se da je riječ o obračunu romskih obitelji iz Srbije i BiH, prenosi Radiosarajevo.ba.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Evo sad javljaju da su im neki pritili , prosli tjedan isto tako .Rai uno javlja da je u pitanju osveta ! Poveri loro. Anima sia in Pace!!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.