Osuđenici iz Pakistana nelegalnim vizama stižu u BiH?

Islamska Republika Pakistan u borbi protiv prenaseljenosti i siromaštva koristi globalnu migrantsku krizu tako što osuđenike na dugogodišnje zatvorske kazne pušta iz zatvora i upućuje na migrantske rute, rekao je izvor iz vrha Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske.

Izvor iz vrha MUP-a Republike Srpske tvrdi za Glas Srpske da sigurnosne agencije u BiH odavno barataju tim informacijama, a kao dokaz koji ide u prilog tim tvrdnjama služe službeni podaci koji kažu da najveći broj migranata u BiH dolazi upravo iz Pakistana.

Nismo provjeravali posljednje tvrdnje da je 3.000 Pakistanaca dobilo nelegalne vize kako bi lakše došli u BiH, ali ako je tu informaciju iznio ministar sigurnosti u Vijeću ministara BiH Fahrudin Radončić, nema razloga da u nju ne vjerujemo, naglasio je izvor.

Izvor ističe da je jako zanimljivo to što je tvrdnje da je u BiH s lažnim vizama ušlo 3.000 pakistanskih migranata prenio i utjecajni londonski list The Times.

U spomenutom tekstu navodi se da bi pakistanski migranti na putu ka BiH morali putovati 6.400 kilometara preko Irana, Turske, Grčke, Albanije i Sjeverne Makedonije, na kojem bi proveli nekoliko tjedana i potrošili tisuće funti, a opasnost bi im prijetila od uhićenja, napada kriminalaca ili čak smrti.

Međutim, s vizom mogu letjeti iz Pakistana u Sarajevo, potom prijeđu granicu iz BiH u Hrvatsku koja je članica Europske unije, odakle bi nastavili putovanje ka sjeveru krijumčarskim rutama, piše The Times.

Da tvrdnje o izdavanju nelegalnih viza nisu bez osnova, praktično je priznala i glavni tužiteljica BiH Gordana Tadić koja je potvrdila da je ovo tužiteljstvo otvorilo istragu o radu Veleposlanstva BiH u Islamabadu. Veleposlanik u ovoj zemlji Sakib Forić demantirao je da je nezakonito izdavao vize, tvrdeći da je nemoguće izdati nezakonitu vizu, ali je priznao da je s njim kontaktiralo Tužiteljstvo BiH, piše Glas Srpske.

(www.jabuka.tv)7 komentara

  • Ima li vratiti sa granice!?
    A nas ne bi pustili a oni imaju osiguran prolaz i sa lažnim vizama i bez viza, znači da ma dogovor.

  • To je dobro razradeni plan Turske i Islamski zemalja koje zele da od EU naprave kaos i nered. U tome im pomazu korumpirani cinovnici EU- je koji za to dobivaju ogroman novac… Dio bosnjackih politicara je dio te zavjere…

  • za ???: Ma, kakav degenek. Još je bolje po kratkom postupku……………….Pa neka Džaferović izvjesi zastave na pola koplja, krmak jedan zločinački.

  • Dolazer nam Kače,, to jest sunitski , pakistanski afroarapski islamistički luđaci koji misle da ih je netko u Europi željan.Jesmo, željni smo ih ko i Bin Ladena.Kako su god došli još prije će se vratiti na ovaj ili onaj način.Zamisli, čekaju ih europljanke raširenih nogu-tako svi ti luđaci misle u svojim bolesnim glavama.Željni smo mi u Europi ciganije arapske,malo sutra.
    Sva će se ta poludivlja i antikršćanska horda vratiti u svoje vukojebine puno prije nego su i zamislili.
    PA NEK PAMETUJU PO SAUDIJSKOJ ARABIJI GDJE SU IH ŽELJNI KOLIKO I LANJSKOG SNIGA.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.