BiH: ​Carinici osuđeni na zatvor zbog primanja mita – Jabuka.tv

BiH: ​Carinici osuđeni na zatvor zbog primanja mita

Sud BiH osudio je na po godinu zatvora carinike O.G i A.M. zbog primanja mita u iznosu od 200 eura i 20 KM na graničnom prijelazu Orašje.

Gajiću i Mujkanoviću izrečena je i novčana kazna u iznosu od po 3.000 KM koju su dužni platiti u roku od šest mjeseci od dana pravosnažnosti presude, a ako u tom roku ne plate kazne, u cijelosti ili djelomično, one će biti zamijenjene kaznom zatvora, priopćeno je iz Suda BiH.

Presuda je donesena nakon ročišta za razmatranje sporazuma o priznanju krivice i pretresa za izricanje kaznenopravne sankcije.

O.G. je proglašen krivim što je ponudio doušniku “Fanatikosu” da uveze robu komercijalnog karaktera iz Njemačke preko graničnog prijelaza Orašje bez provođenja carinskog nadzora i bez plaćanja uvoznih carina, za što je tražio novac.

Iz Suda su priopćili da su Gajić kao suradnik – carinik u Carinskom referatu na graničnom prijelazu Orašje, a Mujkanović, kao viši stručni suradnik – vođa smjene na tom prelazu 17. listopada 2018. godine od prikrivenog istražtelja “Dušana” zahtijevali, a zatim i primili 200 eura i 20 KM da ne bi proveli carinski postupak prema robi koja se uvozi, prenose Nezavisne.

Odlučujući o potrebi daljnjeg trajanja izrečenih mjera zabrane prema O.G. i A.M., po službenoj dužnosti, a nakon saslušanja stranaka i branitelja, Sud je donio rješenje kojim je optuženima ukinuo mjere zabrane poduzimanja određenih poslovnih aktivnosti ili službenih dužnosti i zabrane sastajanja s određenim licima.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.