Ostao bez 84.000 maraka koje je skupljao 50 godina

Netko je provalio u skromnu kuću i ukrao životnu ušteđevinu Save Šerbule (72) u mjestu Vrbaška kod Gradiške. Iz ormara mu je nestalo 84.000 maraka, koje je štedio čak pola stoljeća. Drska krađa dogodila se jučer ujutro, između 5.40 i 6.10 sati. Kada je lopov iskoristio odsustvo ukućana. Univerzalnim ključem, koji je pronašao u bravi dvorišne pomoćne prostorije, kradljivac je otključao ulazna vrata kuće, izvršio premetačinu i ubrzo u ormaru pronašao kutiju s novcem koji je bio složen u više kuverti. Nesretni domaćin priča da je sa sestrom Milkom ustao oko 4 sata ujutro kako bi na vrijeme stigao na tržnicu u Gradišci, piše Večernji list.

– Jednom tjedno idemo prodavati sir, kajmak i jaja. Rano smo ustali, spremili korpe sa stvarima i oko 5.30 sati krenuli sačekati autobus. Ne mogu sam nositi stvari pa mi sestra uvijek pomaže. Ona je korpe ponijela do postaje, a onda se vratila kući i zatekla otvorena vrata – priča Šerbula.

Pas je bez prestanka lajao, a po ulasku je zatekla kaos.

– Nikada pas nije tako lajao. Bio je nekim daskama zatvoren u svoju kućicu. Kauč je bio izvrnut, ormar otvoren i sve stvari su bile razbacane po sobi… Čak su i jastuci s kreveta bili pocijepani. Ukradeno mu je sve što je imao. Ni fening nije ostao i ne znam od čega ćemo mu lijekove kupovati – kroz suze govori Milka, čvrsto vjerujući da ih je opljačkao netko tko poznaje njihovu rutinu.

– Očigledno su čekali da krenemo na tržnicu. Vjerujem da me je opljačkao jedan čovjek, koji živi u blizini, a kojem sam nedavno platio da mi pokosi travu oko kuće. Ovdje živim od 1957. i do sada nikada nisam imao problema. Poznaje me cijeli kraj, a taj čovjek se nedavno doselio i samo je on to mogao učiniti, a to sam i policiji rekao – tvrdi Šerbula, koji boluje od teškog bronhitisa, a od starosti je počeo gubiti vid i sluh.

Živi sam i sestra ga svakodnevno obilazi. Supruga mu je umrla prije šest godina, a sin Miloš poginuo je 1993. Novac je štedio od 1962., kada je s kamatama morao vraćati novac koji je pozajmio kako bi sina odveo na liječenje u Zagreb.

Ogorčen je i na ponašanje policije, jer su njegovu sestru Milku optužili za krađu, a čak su joj prijetili i batinama. Također, optužuje ih da su mu ukrali jedinih preostalih 350 KM, koje je bio krio u džepu od jedne jakne. Poslije provale taj novac sam izvadio iz jakne i stavio ga na policu, gdje stoje liječnički nalazi, odresci od mirovina i slično. Nakon očevida, kako kaže, ni njega više nije bilo, piše Večernji list.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.