Osoba umrla dok je po paklenoj vrućini čekala na prelazak granice

Mađarski i vojvođanski mediji u nedjelju prenose da su vrućine i goleme subotnje gužve na srpsko-mađarskom graničnom prijelazu Horgoš – Roszke odnijeli prvu žrtvu, državljanina Srbije koji je umro nakon čekanja na pregled putovnica.

Policijska kapetanija mađarske županije Csongrad priopćila je da je u subotu popodne, ispred graničnog prijelaza Roszke srpskom državljaninu starom 64 godine pozlilo i da je umro. Kako prenose mediji, putnici su prije granične kontrole na prijelazu Roszke izašli iz autobusa, a među njima je bio i putnik koji se srušio u povratku u vozilo, piše Tportal.hr.

Hitna pomoć je intervenirala nakon dvadesetak minuta, međutim, i pored reanimacije, medicinska ekipa je ubrzo konstatirala smrt. Na tome najvećem i najprometnijem graničnom prijelazu između Srbije i Mađarske u subotu su se formirale kilometarske kolone vozila u kojima se čekalo i po pet sati, a istodobno temperatura zraka je bila gotovo 40 stupnjeva.

Nervozni i umorni vozači, kako je prenijela Radio televizija Vojvodine, često su trubili zbog pokušaja pojedinaca da pređu granicu ‘preko reda’ i sporog pregleda putnih dokumenata i tereta u autima.

Za razliku od subote u nedjelju nisu zabilježena višesatna čekanja u kolonama jer je tijekom noći smanjen priliv vozila na granični prijelaz. Pogranična policija pozvala je putnike na strpljenje i savjetovala im da koriste neke od manjih graničnih prijelaza prema Mađarskoj.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.