Osnovna škola Petra Bakule obilježila Svjetski dan osoba s Down sindromom

Povodom Svjetskoga dana osoba s Down sindromom,, u organizaciji Osnovne škole Petra Bakule u Mostaru, književnica Sonja Jurić objavila je slikovnicu pod nazivom “Moj brat i ja” uz druženje s najmlađim čitateljima.

Pokušavajući najmlađoj čitateljskoj publici predočiti s kakvim se životnim situacijama i poteškoćama nalaze djeca s Down sindromom, književnica Sonja Jurić je dodala da sva djeca, bez obzira na zdravstvene poteškoće, te one socijalne ili ekonomske prirode, imaju pravo na školovanje, bezbrižno djetinjstvo i kvalitetno odrastanje. To je moguće samo onda kada ih društvo u cjelini prihvati i svakom djetetu pruži ruku prijateljstva i podrške.

Osnovna škola Petra Bakule skoro dva desetljeća ima učenike s različitim poteškoćama koji pohađaju nastavu po inkluziji te je za sve nas veoma važno obilježavanje svih važnih nadnevaka kroz godinu, uključujući i Svjetski dan osoba s Down sindromom. Danas je prvi dan proljeća koji smo također obilježili u školi prigodnim programom koji su pripremili učenici i njihove učiteljice, izjavila je ravnateljica škole Anela Vidačak.

Književnica Jurić je do sada objavila 22 knjige i slikovnice, od toga ih je 14 posvetila udrugama za djecu s posebnim potrebama, djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi i humanitarnim organizacijama, odričući se prihoda od prodaje u korist spomenutih udruga. Ova slikovnica je dar Udruzi djece s Down sindromom Mostar i da je sav prihod od prodaje namijenjen je toj udruzi.

Kad god se ukaže prilika, uradit ću novu knjigu za djecu i podržati svojim radom one kojima je to potrebno. Zato, ne zaboravite obući šarene čarape – budimo jednaki u različitosti, dodala je Jurić.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.