Mlinarević: “Bila sam izuzetno počašćena Komšićevom ponudom, još uvijek nemam odgovor”

Imam ambicije razvijati se u svemu, čak i u diplomaciji, jer čovjek koji se ne razvija je zakržljan, u nekom svom svijetu, govori u intervjuu “Jedan” književnica Martina Mlinarević.

Mlinarević potvrđuje da je dobila ponudu od Željka Komšića za mjesto veleposlanice BiH u Republici Češkoj. Odluku, međutim, još nije donijela, piše BHRT.

Odgovor još nemam, a opcija je ponuđena još prije Božića. Bila sam počašćena. Odgovor, kako sam rekla, još nemam, a kad budem imala znati ćete svi. Ovo do sada je bila samo medijska patka na koju sam navikla, ali na reakcije nisam. Zapravo, samom ponudom sam očekivala da će biti burne reakcije, odakle dolazim i kakvo je razmišljanje, ali nisam očekivala ovakav način zadojenosti, mržnje i svega ostalog.

Martina Mlinarević je nakon ove ponude, o kojoj su pisali mediji, dobila prijetnje putem društvenih mreža koje je prijavila policiji.

Ono što me ovaj put toliko šokiralo je razina te mržnje potaknuta nečim što nije ni portvđeno ni definiramo, ni odlučeno, što je tek tako pušteno u medije, količina je nevjerovatna, kaže Mlinarević.

Mlinarević je potvrdila da ne bih mogla biti dijelom neke političke stranke i da ponuda za veleposlaničku poziciju u Češkoj, nije uvjetovana članstvom u političkoj stranci.

Pitala sam gospodina Željka Komšića na prvom razgovoru “je li vi znate što sam ja napisala o vama svih ovih godina”.

Tako da ja mislim da je to moja prednost što sam otvorena u svojim stavovima, i mislim da je moja sloboda možda bilo ono što je zanimljivo, a u njihove razloge neću ulaziti. Ono što im mogu poručiti je da ja nikad ne mogu imati nikakvu iskaznicu, stranačku, niti ću imati niti imam, niti ću biti bilo što, što bi netko poželio ili uvjetovao od mene.

Nakon Komšićevih čistki stižu i imenovanja: Poznata imena 6 novih veleposlanika BiH

(www.jabuka.tv)