Osnovana Sindikalna organizacija sudova i tužiteljstva ŽZH

Osnivačka Skupština Sindikalne organizacije sudova i tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke održana je u ponedjeljak u prostorijama Županijskoga suda u Širokome Brijegu.

Predsjednik sindikata Samir Kurtović je prezentirao sve pogodnosti i prava novih članova sindikata. Upoznao je nazočne o aktivnostima Centrale sindikata u vezi poboljšanja prava uposlenika i zaštite prava članova sindikata. Svi nazočni imali su mogućnost postavljavati pitanja predsjedniku sindikata, gdje su dobivali adekvatne odgovore.

Od 70 uposlenih izjave o pristupu sindikatu su potpisala 63 nova člana sindikata.

Izabran je Sindikalni odbor u sastavu: Edin Junuzović, Matea Mandić, Tea Primorac, Kristina Cvitanović, Katarina Čerkez, Iva Matić, Petrunjela Matijević, Mirko Šimnović, Ines Bašić i Andrijana Rozić.

Članovi Nadzornog odbora: Marija Medić, Danijela Herceg i Tomislav Mandić.

Za predsjednicu Sindikalne organizacije izabrana je Petrunjela Matijević, a zamjenica je Tea Primorac.

Dogovorena je strategija rada nove sindikalne organizacije u cilju poboljsanja statusa uposlenika sudova i tužiteljstva ŽZH.

(www.jabuka.tv)

15 komentara

  • Sve uhljebi i gradska raja zasjeli i još bi sindikalnom nekom borbom tražili neka svoja veća prava a i onako su već godinama privilegirani!!!

  • neznam za druge al zupanijski sud pravi profijesonalci su govorim iz iskustva razumni i sve ljudi ti pomognu sta god treba a i imaju pravog vođu

    • E kad smo kod pohvala, ja bi pohvalila tužitelja iz Ljubuškog, mlad dečko, susretljiv i odmjeren, isto tako pohvale za one dvije cure u pisarnici/prijemu!

  • Mi očekujemo puno veću efikasnost i brzinu rješavanja predmeta ako im bude išlo povećanje plaće. Posebno gruntovnice. Više djelatnika vidim, još povećanje plaće. Može li malo brže gospodo sa rješavanjima predmeta. Ministre stegni to.

  • Sve je to lijepo, sindikat u školstvu, policiji, zdravstvu, državnih službenika i namještenika, sudova i tužiteljstva, itd. ali ne može se tu puno pomoći oko plaća, zašto, jer nije u interesu politici. Npr. sindikat školstva, koliko trke, pa minimum minimuma se postigne. Nego treba tražiti ujednačavanje plaća u cjeloj Federaciji što se tiče državnog/javnog sektora. Zašto bi Sarajevo, njihova županija, šišala sve ostale. Npr. da odgajateljica u gradskom vrtiću ima istu plaću i u Širokom Brijegu, Vitezu, Sarajevu, Orašju, tako socijalna radnica u Centru za socijalni rad, državni službenici, policajci, osoblje u zdravstvu, školstvu, itd. Sve je to do Vlada županija.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.