Osigurano po 2 milijuna KM za dogradnju zračnih luka u Mostaru i Tuzli

Federalni ministar prometa i veza Denis Lasić danas je potpisao Ugovor o prijenosu sredstava kapitalnoga transfera s direktorima JP “Međunarodni aerodrom Tuzla” Rifetom Karasalihović i JP “Međunarodna zračna luka Mostar” Marinom Raspudićem.

Na temelju zahtjeva ovih javnih poduzeća i na temelju odluke Vlade Federacije Bosne i Hercegovine osigurana su sredstva za dogradnju i unapređenje infrastrukture obje zračne luke u iznosu od 2.000.000 KM za svaku zračnu luku.

Navedena sredstva će se u skladu s odlukom iskoristiti, između ostalog, za kapitalna ulaganja za projekt rekonstrukcije i dogradnju zgrade putničkog terminala s pratećom infrastrukturom, kada je u pitanju zračna luka u Tuzli, te za proširenje platforme, izradu projektne dokumentacije, opremu za prihvat i otpremu zrakoplova, sanaciju manevarskih površina, te izgradnju Cargo objekata, kada je u pitanju zračna luka u Mostaru.

Kako je istaknuo ministar Lasić, navedena sredstva su namjenski prikupljena sredstva od putničke takse koja se naplaćuje isključivo za razvoj zrakoplovne infrastrukture u Federaciji BiH, te kao takva ne opterećuju Proračun FBiH i porezne obveznike, piše večernji list BiH.

Također je naglasio kako je jedan od ciljeva Ministarstva ulaganje u zrakoplovnu infrastrukturu u FBiH kako bi se ponudila kvalitetna razina usluge te kako bi zračne luke u Federaciji BiH bile još konkurentnije zračnim lukama u okruženju i regiji.

Direktori obje zračne luke su naglasili da ih raduje dobra suradnja s ministrom Lasićem i da su navedena sredstva značajan korak u smjeru podizanja gospodarske aktivnosti u obje županije, a i šire, te kako ulaganje u prometnu infrastrukturu uvijek prati i poboljšanje kvalitete poslovnog okruženja što za rezultat ima pozitivne učinke na proizvodnju i zapošljavanje.

Zaključili su da su navedena sredstva samo prvi korak u unapređenju i dogradnji zračne luke te da će omogućiti otvaranje mogućnosti za ulaganja kako institucionalnih ulagača tako i privatnih investitora, priopćeno je iz Ureda federalnog ministra prometa i veza.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.