Osigurano 270.000 KM za upošljavanje i samoupošljavanje branitelja u HNŽ-u

Ministar za pitanja branitelja Hercegovačko-neretvanske županije Oliver Soldo potpisao je ugovore o namjenskom utrošku sredstava iz Programa pomoći upošljavanju i samoupošljavanju branitelja i članova njihovih obitelji u HNŽ-a za razdoblje 2022. – 2023. godine.

Za realizaciju ove mjere izdvojeno je ukupno 270.000 maraka, a ugovori su potpisani sa 18 braniteljskih zadruga, 14 obrta u kojima se branitelji samoupošljavaju, 60 obiteljskih poljoprivrednih gazdinstava i 116 branitelja poljoprivrednika, priopćeno je iz Ministarstva za pitanja branitelja HNŽ-a.

Kao vid psihološko-socijalne rehabilitacije, uz postizanje integracije i osnaživanja braniteljskog poduzetništva, poseban cilj ovog programa je poticanje pojavljivanja i poboljšanja konkurentnosti branitelja na tržištu kroz upošljavanje i pružanje potpore održivosti projekata branitelja koji se bave poljoprivrednom i drugim djelatnostima, a iz kojih ostvaruju egzistenciju za svoje obitelji i podižu kvalitetu života.

Provedba Programa obuhvaća mjere poticanja osnivanja, rada i razvoja braniteljskih zadruga, poticanja samoupošljavanja branitelja i članova njihovih obitelji kroz potporu obavljanju obrtničke djelatnosti, te poticanja samoupošljavanja branitelja i članova njihovih obitelji kroz potporu razvoju i održivosti obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i braniteljima-poljoprivrednicima.

Ministarstvo za pitanja branitelja HNŽ-a slijedeći svoju misiju i viziju skrbi o braniteljima i članovima njihovih obitelji, kao osobama čiji je doprinos društvenoj zajednici od nemjerljivog značaja, u okviru svoje nadležnosti pruža različite vidove potpore, pri čemu osobito ulaže napore na realizaciji prava na upošljavanje branitelja, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv | Foto: Ministarstvo za pitanje branitelja HNŽ-a)

5 komentara

  • Ovo je jako pozitivna vijest. Bilo bi dobro kada bi lokalna vlast zaposlila i mali tim ljudi, koji bi davao podrsku braniteljima u smislu poslovnih usluga; npr.izrada poslovnog plana, kalkulacija, analiza poslovanja, racunovodstvo, marketing, pravne usluge…da bi i s te strane branitelji i njihove obitelji imale konkretno mjesto na koje se mogu obratiti.

    • Za 13:59, pa zasto ne pomoci njih i njihove obitelji, mogu raditi i oni i njihove supruge i djeca.
      Na taj nacin se osjecaju korisnim i doprinose zajednici, a rad je najbolja terapija, za njih same i njihove obitelji.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.