Osam osoba krijumčarilo i prodavalo duhan iz BiH u Hrvatskoj – Jabuka.tv

Osam osoba krijumčarilo i prodavalo duhan iz BiH u Hrvatskoj

Osmero hrvatskih državljana, od kojih dvojica imaju dvojno državljanstvo Hrvatske i BiH, uhićeno je zbog krijumčarenja više od 3,8 tona duhana kojim su državni proračun oštetili oko dva milijuna kuna, priopćila je u ponedjeljak splitska policija.

Skupina, u kojoj su 37-godišnjak, 52-godišnjak, 43-godišnjak, dvojica 35-godišnjaka, 39-godišnjak, 36-godišnjak, te 70-godišnja žena, uhićena je u nedjelju. Dvojica 35-godišnjaka, 36-godišnjak i 37-godišnjak dovedeni su pritvorskom nadzorniku.

Policija sumnjiči skupinu da je između 1. srpnja i 13. rujna, organizirana u zločinačko udruženje, iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku prevezla najmanje 3810 kilograma rezanog duhana bez plaćanja carine i poreza i prodavala ga na ilegalnom tržištu, te je državni proračun oštetila za najmanje dva milijuna kuna.

Dogovarali su kupnju, isporuku i prijevoz velikih količina rezanog duhana koji su pakirali u PVC vrećice od 500 grama i prevozili ga iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku. Svatko je imao svoj zadatak, od nabave, mjerenja i pakiranja, do prijevoza preko granice izbjegavajući mjere carinskog nadzora.

Prokrijumčareni duhan skladištili su u unajmljenim splitskim garažama i u stanu 70-godišnjakinje, te su ga prodavali na ilegalnom tržištu na području Splitsko-dalmatinske županije.

U akciji je sudjelovalo Ravnateljstvo policije, Ured za suzbijanje korupcije i organiziranoga kriminaliteta, policijske uprave splitsko-dalmatinska i dubrovačko-neretvanska, Postaja granične policije Metkovića i Trilja, vrgoračka policija, Carinska uprava Ministarstva financija i Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine, navodi se u policijskom priopćenju.


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.