Organizirana skupina krivotvorila novčanice od 100 KM

Tužitelj Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Alena Selmana, rođenog 12. listopada 1980.godine u Zenici, državljanina BiH, ranije osuđivanog, Duška Maleša, rođenog 22. kolovoza 1986. godine u Travniku, državljanina BiH, više puta osuđivanog, Adisa Ahmića, rođenog 21. kolovoza 1981. godine u Travniku, državljanina BiH i Emira Zukića, rođenog 6. svibnja 1975. godine u Zenici, državljanina BiH, ranije osuđivanog.

Oni se terete da su u listopadu 2015. godine, na području Srednjobosanske županije, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi organizirali skupinu ljudi, kojom je rukovodio optuženi Selman, radi stavljanja u opticaj lažnih novčanica u nominalnoj vrijednosti od 100 KM.

Nakon što je organizator skupine, optuženi Selman, nabavio veći broj krivotvorenih novčanica, angažirao je ostale optužene kojima je po prethodnom dogovoru davao određeni broj krivotvorenih novčanica radi stavljanja u opticaj kao pravih novčanica.

Prema navodima optužnice, optuženi Selman je od njemu poznate osobe pribavio dvadeset krivotvorenih novčanica u nominalnoj vrijednosti od 100 KM, od kojih je šest predao optuženim Malešu, Ahmiću i Zukiću, uz dogovor da mu nakon stavljanja u opticaj svake od krivotvorenih novčanica, predaju iznos od 40 posto pribavljenog novca.

Optuženi Maleš i Ahmić terete se da su između ostalog na području Donjeg Vakufa, dio navedenog iznosa, pokušali staviti u opticaj kao pravi, kupovinom robe na kiosku, prilikom čega je uočena lažna novčanica.

Optuženi se terete da su počinili kaznena djela Udruživanje radi činjenja kaznenih djela, produženo kazneno djelo krivotvorenja novca, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

(Fena)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.