Organizatori utrka Formule 1 zabrinuti za budućnost sporta

Organizatori utrka Formule 1 kritiziraju vlasnika sporta Liberty Mediju zbog smjera u kojem sport ide. Uslijed neizvjesnosti zbog isteka ugovora iduće godine, organizatori VN Velike Britanije, Italije, Španjolske, Njemačke i Meksika žele promjene.

Organizatori su zabrinuti i spremni poduzeti neuobičajene korake, a sada su se i ujedinili kako bi postigli rješenje. Smatraju da TV model ‘plati i gledaj’ reže broj posjetitelja i zainteresiranih za kupnju ulaznice.

Organizatori F1 utrka ističu tri ključne stavke za spas situacije:

*Nije u interesu sporta da publika izgubi slobodan pristup F1 sadržaju i prijenosu utrka
*Nedostatak jasne inicijative i manjak angažmana/suradnje s organizatorima
*Ne smiju se uvoditi nove utrke na štetu starih u kalendaru, iako nove i perspektivne staze imaju pravo da se apliciraju

Ulazimo u novu sezona sporta koji promoviramo desetljećima. Organizatori zahtijevaju više suradnički pristup u razvoju prvenstva i priliku da podijelimo iskustvo i stručno znanje s Formulom 1 i FIA-om, stoji u izvješću, prenosi PolePosition.

Navodno se situacija s organizacijom VN SAD-a u Miamiju zakomplicirala zbog uvjeta poslovanja. Naime, tradicionalni je model da organizatori plaćaju i desetke milijuna dolara za pravo održavanja utrke, a Miami je dobio ponudu od F1 da dijele udio dobiti.

Takva je ponuda ključni faktor i kod ostalih organizatora jer se svi žele izboriti za što bolju pregovaračku poziciju i financijske uvjete, ali s novim modelom bi trebalo biti oprezan, navode.

Čini mi se da Miami dobiva besplatan dogovor. Mislim da takav model nije bio dobar za ikoga, barem ne za Austin gdje teško rade da im se isplati organizirati utrku, govori šef Silverstona Stuart Pringle.

Ako ovako nastave, Formula 1 će se održavati na drugorazrednim stazama. Svi smo nezadovoljni, a ideje Liberty Medije su nepovezane, objašnjava.

Svi smo dosad bili tihi i popustljivi, ali smo sad uvelike zabrinuti za budućnost sporta pod ljudima koji ga vode, zaključio je Pringle.

Liberty Media zasad odbija komentirati najnovije istupe organizatora i špekulacije oko prodaje sporta, ali najavljuju skori sastanak sa zabrinutim stranama.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.