Organizatori prosvjeda protiv mise za žrtve Bleiburga saslušani u policiji

Sead Đulić, predsjednik SABNOR-a BiH, u utorak je saslušan u Policijskoj upravi Mostar zbog organizacije prosvjedne šetnje 16. svibnja u Sarajevu.

Na saslušanju koje je trajalo nešto više od sat vremena Đulić je ispitivan o detaljima prosvjednog okupljanja u Sarajevu

Stavlja se na teret nama da nismo ispoštovali naređene mjere za održavanje skupa, što nije istina, kaže Đulić.

Podsjeća da je se navečer ministar policije u Županiji Sarajevo Ismir Jusko javno zahvalio i građanima i organizatorima na odličnoj provedbi bez ikakvih problema, što je neuobičajeno. Tvrdi da su se mjere zaštite od koronavirusa također poštivale te su se dijelile maske građanima, piše Klix.

Po čijem nalogu je pozvan na saslušanje kaže da ne zna, ali tvrdi da je sve ispolitizirano.

Ovo je vršenje pritiska na sve snage koje ne misle kao oni koji stvaraju i grade ovakvu državu. Ako antifašisti u ovakvom vremenu smetaju državi onda se stvarno svi građani trebaju pitati koji predznakom onda ova država ima, kazao je Đulić.

On podsjeća i kako posljednja događanja u Skupštini Županije Sarajevo i Federalnom parlamentu sugeriraju da ovakvo događanje i policijska saslušavanja antifašista ne čude.

SABNOR je u Sarajevu organizirao skup nakon što je objavljeno da će misa za Bleiburg biti održana u sarajevskoj katedrali. Dan ranije su na Marijin Dvoru i iznad Vječne vatre postavljene velike fotografije na kojima se nalaze građani Sarajeva koje je NDH ubila vješanjem, piše Klix.

Na prosvjedu se okupilo više tisuća građana iako je dozvoljen skup na otvorenom do 300 ljudi. Nedugo nakon prosvjeda Sarajevo je zahvatio val novih slučajeva koronavirusa.

(www.jabuka.tv)


16 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.