Orban o napadu na Fica: Mađarska je ostala sama u ključnom trenutku

Premijer Mađarske Viktor Orban ponovno se oglasio povodom napada na slovačkog premijera Roberta Fica te je rekao kako je Mađarska bar na kraće razdoblje izgubila velikog saveznika.

U osvrtu na društvenim mrežama Orban je rekao kako je Fico ranjen u ključnom razdoblju za Europsku niju.

S promjenom vlasti nakon slovačkih izbora, država je krenula na put ka miru. Oni su bili od velike pomoći za Mađarsku. Sada je ovaj proces obustavljen, rekao je Orban.

Upucan slovački premijer

Naglasio je kako je Mađarska u svojoj borbi u EU sada ostala sama.

U najvažnijim mjesecima Robert Fico neće biti na poslu. Vjerujemo u njegov brz oporavak, ali danas se moramo sami boriti za mir. Borit ćemo se sami sa duplom snagom, poručio je Orban.

Podsjetimo, Robert Fico je ranjen u pucnjavi koja se u srijedu dogodila u gradu Handlova, a na njega je pucao 71-godišnji književnik Juraj Cintula koji je ranije bio član i paravojnih skupina.

Slovački premijer je izvan životne opasnosti

Slovački premijer je operiran, a dužnosnici su naglasili kako je narednih nekoliko dana ključno kada je u pitanju njegov oporavak.

(www.jabuka.tv | Foto: Geert Vanden Wijngaert / Associated Press)

8 komentara

  • Nisi sam imaš maloga rusa , debelog kineza i dva četnika jednog s gubicama ko opanci i drugog što nerazumiš šta zbori kad zbori

  • Covik je protiv rata u Ukrajini, protiv WHO diktature, protiv kaosa koju stvara Soros sa podplacenim “demonstracijama” napr. na Majdanu
    u Ukrajini, Gruziji, Madarskoj ili Srbiji. Ali i protiv EU-diktature.

  • Robert Fico moj predsjednik…u trenutku kada banda planira ukinuti keš Slovačka Zakonom zabranjuje ukidanje keša. I upucali su ga…ali pobjeda će biti naša. Bog i dobro na kraju pobjeđuje….

  • Fico,Orban,većina Hrvatskog naroda je uz vas i većinu vaših naroda koji su vam dali glas i koji su da se zaustavi rat u susjednoj Ukrajini,a zlo su Biden i mali Zelenko američki pijun,a ginu Kršćani i dva naroda koja nikada nisu međusobom ratovali

  • Orban se uvlači rusima u guzu i time se posro na sve mađarske žrtve sovjetskoga terora. Što se protivi mnogo čemu iz EU podržavam jer mislim da ima pravo ali treba tražiti saveznike unutar EU jer ima dosta zemalja koje su nezadovoljne EU politikom ali nikakvo ljubakanje s rusima. Mali ludi rus da more vratio bi mađarsku pod rusiju i orban nebi smio više zucnuti.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.