Optužnica za ”Gibraltar” sa 6,8 milijuna KM pala na 216.124 KM

Tužiteljstvo BiH izmijenilo je optužnicu u predmetu ”Gibraltar” protiv bivših čelnika HT Eroneta Stipe Prlića i Zorana Bakule te vlasnika agencije SV-RSA Nevena Kulenovića, koje terete za zloupotrebu položaja i primanje mita.

U izmijenjenoj optužnici, umjesto ranijih 6,8 milijuna KM, za koliko ih je Tužiteljstvo teretilo da su oštetili proračun BiH, sada stoji da je riječ o točno 216.124,03 KM. Ovo je za Avaz potvrdio i Davor Martinović, odvjetnik Bakule.

Prema njegovim riječima, Tužiteljstvo BiH se ovi predmetom kao dokazom velike korupcije hvalilo mjesecima, a sada, umjesto za 6,6 milijuna KM, optužene sumnjiči za 216.124 KM, što je u stvari dobit marketinške tvrtke ostvarene po zakonu.

“Obrana je od početka tvrdila da se ovdje radi o nelogičnostima i da uopće nema kaznenog djela. No, ta se brojka ‘napucavala’ da bi Sud BiH imao nadležnost za vođenje postupka. Vodili su čitav cirkus bez osnove. Ljudi su preživjeli pravu dramu, nazivani su kriminalcima, a ispostavit će se da je riječ o normalno provedenom tenderu”, kaže Martinović za Avaz.

U akciji ”Gibraltar” SIPA je, prema naredbi Tužiteljstva i Suda BiH, u listopadu prošle godine uhitila devet osoba tvrdeći da je riječ o organiziranoj kriminalnoj grupi. No, Tužiteljstvo je podiglo optužnicu protiv samo tri osobe.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • Ovo je bilo za očekivati,ako je netko ukrao na desetine milijuna km zašto par milijuna nebi dali tužilaštvu i sudijama i svi prošli dobro.Koji je to kriminalac ili političar za milijunske prevare osuđen u BiH-ni,niti jedan.Prvostepena presuda i može ali pravosažna nikako,ako imaš novac.Ovi definitivno imaju i morati će opljačkano podjeliti sa onim o kojim ovisi njihov ishod sudskog postupka.Optužnica može biti tako kvalitetna da je sud ne može oboriti i mora biti izrečena presuda,a može biti napisana tako traljavo,sa propustima da je nemo0guće izreći presudu.Sve ovisi koliko novaca ima ova elita kriminalaca.Ovi očito imaju dovoljno da svu javnost i građane prave neukim magarcima.Sramota za pravnu državu BiH-nu.

  • Stipe Prlić je kriminalac i izdajica svoga naroda. Preko Mire Purivatre i sličnih hohštaplera oprao je milijune. Mogu ga ovdje i osloboditi, jer bh pravosuđe je korumpirano, ali ako se usudi neka ode u Sloveniju. Oni su za smradpom davno raspisali tjeralicu zbog “pranja” 1.800.000 eura.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.