Oprez u vožnji zbog snježnih nanosa i udara vjetra

Zbog ugaženoga snijega i snježnih nanosa, na dionicama M-15 Glamoč – Mliništa i 14.2 Drvar – Bosanski Petrovac, obustavljen je promet za teretna vozila preko 7,5 tona.

Ugaženoga snijega i poledice ima na većini cestovnih pravaca u Bosni, posebice upozoravamo na dionice preko planinskih prijevoja. Vozače upozoravamo na jake bočne udare vjetra koji stvaraju snježne nanose na području zapadne Bosne.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog radova na autocesti E-661 Banja Luka – Gradiška, za sav promet zatvorena je petlja „Mahovljani“. Vozačima preporučujemo korištenje petlje Aleksandrovac ili M-16.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na M-5 Ključ – Mrkonjić Grad, M-6 Čapljina – Studenci, M-6.1 Prolaz kroz Mostar (od raskrižja Šemovac do raskrižja kod hotela “Ero”), – M-17 Žepče – Nemila (petlja Žepče), M-18 Priboj – Simin Han, Kladanj – Vitalji.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj, na GP Izačić i Orašje zabrana je prometa za teretna vozila i tegljače. Granični prijelaz Deleuša zatvoren je za teretna vozila.

Zbog izvođenja radova, na graničnim prijelazima Brod – Slavonski Brod i Orašje – Županja na području Hrvatske, promet se odvija usporeno u oba smjera, priopćeno je iz AMSuBiH.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: