Općina Kupres financijski pomaže obitelji s troje i više djece

Općinsko vijeće Kupres usvojilo je Odluku o financijskoj potpori za obitelji s više djece, prema kojoj će za svako treće dijete u obitelji biti dodijeljeno 1500 maraka, za svako četvrto rođeno dijete 3000 maraka, za svako peto dijete 5000 maraka, dok će za svako šesto i sljedeće dijete u obitelji biti dodijeljeno 8000 maraka.

“Pravo na financijsku potporu ostvaruju roditelji koji imaju državljanstvo BiH, neprekidno prebivalište na području Općine Kupres u trajanju od najmanje tri godine prije podnošenja zahtjeva te da je dijete rođeno u 2017. godini “, kazao je općinski načelnik Milan Raštegorac, javlja Fena.

Postupak za ostvarivanje prava na potporu provodi Služba za društvene djelatnosti, opću upravu imovinsko-pravne poslove, pitanja branitelja i civilnu zaštitu Općine Kupres.

Zahtjevi se mogu podnijeti najkasnije do 31. siječnja 2018. godine za djecu koja su rođena u 2017. godini.

(www.jabuka.tv) 


3 komentara

  • Po meni treba biti još jedan uvjet, a to je da HRVATI naseljavaju Kupres, a ne muslimani, još nam fali da izbjeglice iz Sirije primimo pa da im damo novčanu potporu. Nisam se ja džaba borio u ratu, i ne bude li kako treba ponovno ću se vratiti u Kupres i napraviti havariju!

  • Sva čast maloj općini Kupres! Gdje su ostali gradovi da bar slijede kada već ne mogu da pokazuju primjerom? Ili čekaju da mlade obitelji u njemačkoj dobivaju potporu?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.