Opći izbori 2014. neće doći u pitanje

Klub zastupnika SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH otpočeo je kontakte sa kolegama iz ostalih klubova parlamentarne većine o pokretanju zajedničke inicijative za izmjene i dopune Izbornog zakona BiH u smislu usklađivanja naziva izbornih jedinica u Republici Srpskoj sa odlukom Ustavnog suda BiH kako održavanje općih izbora 2014. ne bi došlo u pitanje.

Ovo je za Oslobođenje potvrdio Šaša Magazinović, predsjedavajući Kluba zastupnika SDP-a, navodeći da još nije poznato, ali da je moguće da se usuglašeni tekst pojavi već na sjednici Predstavničkog doma PSBiH planiranoj za 19. rujan ili prvoj narednoj.

– Klub SDP-a ne želi samostalno poduzimati nikakve korake kako se to ne bi okarakteriziralo kao prikupljanje političkih bodova. Oko ove nužne izmjene i dopune Izbornog zakona BiH postoji želja kod svih da se to pitanje riješi i to je najvažnije. Za SDP nema nikakve dvojbe: održavanje općih izbora u BiH u svakom slučaju je neupitno, naglasio je Magazinović.

Predsjedavajući Kluba SDP-a ističe kako je izmjene i dopune Izbornog zakona BiH moguće usvojiti u više segmenata, odnosno doći do željenih rješenja.

Trenutna otvorena pitanja, cijeni Magazinović, mogu se podijeliti u tri grupe: rješenje pitanja statusa Grada Mostara, usklađivanje naziva općina i gradova u RS-u (oboje po odlukama Ustavnog suda BiH, op. a), te sva druga rješenja.

(FENA)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.