TDR otvorio tvornicu u Iranu

Rovinjski proizvođač cigareta TDR, koji posluje u sastavu Adris grupe, otvorio je tvornicu u Iranu i proširio poslovanje na tržište jugozapadne Azije, izvijestili su danas iz te grupe.

TDR je tvornicu u Sariju, glavnom gradu pokrajine Mazandaran, izgradio u suradnji s vodećim iranskim duhanskim proizvođačem, Iranian Tobacco Company, a danas ju je otvorio predsjednik Uprave TDR-a Mato Zadro.

Investicija je vrijedna 30 milijuna eura, a kapacitet nove tvornice je 6 milijardi cigareta godišnje. TDR u Iran prenosi i svoju tehnologiju, znanje i iskustvo u proizvodnji i obradi duhana.

Gradnjom tvornice, TDR je dobio mogućnost prenošenja svoga know-howa, ali i mogućnost upoznavanja golemih gospodarskih potencijala i iskustava ove zemlje, navode iz Adrisa.

Dodaju kako je suradnja TDR-a s Iranian Tobacco Company započela 2008. godine, otkada TDR izvozi svoje cigarete na iranskom tržište. Iz Adrisa ističu podatak da je godišnja prodaja cigareta na iranskom tržištu veća od 70 milijardi komada. S više od 60 posto prodaje ostvarene u izvozu TDR svoje proizvode plasira na ukupno 15 tržišta.

Osim u regiji, TDR svoje proizvode izvozi još u Njemačku, Španjolsku, Češku, Italiju, Austriju, Ujedinjene Arapske Emirate, Bugarsku i Rusiju, zaključuju iz Adrisa.
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.