Online istraživanje: Idealan muškarac visok je 180 cm

Kada je riječ o online hodanju koje je sve popularnije u svijetu, podaci prikupljeni u ovom istraživanju pokazali su da muškarci često lažu o svojoj visini, pa su tako dame zakazivale sastanak s dečkom visokim 1,80 metara, koji je zapravo znatno niži. Ipak, studija je pokazala i da oni imaju “opravdanje” zašto to rade – jer žene više vole visoke muškarce.

Podaci sakupljeni na sajtu za online zabavljanje AYI.com otkrili su da je visina izuzetno važan kriterij po kome djevojke odlučuju hoće li će nekome pružiti šansu.

Istraživači su analizirali više 80.000 razmijenjenih poruka između korisnika raznih sajtova za online zabavljanje.

Tom prilikom, otrkrili su da svaki dodatni centimetar na visinu muškarca povećava i šansu da će uspjeti da izvede djevojku na sastanak, pa je tako mnogo više djevojaka kontaktiralo visoke muškarce. S druge strane, dame su pokazale manji interes za niže muškarce.

Nakon provedenog istraživanja, istraživači su došli do zaključka da je visina muškarca koju žene smatraju idealnom oko 1,80 metara. Momci te visine koji su korisnici sajtova za online zabavljanje kontaktirani su u prosjeku 33 posto puta više, u odnosu na niže muškarce.

Ipak, dame ne vole ni previše visoke muškarce i uglavnom će ih izbjegavati. Oni koji su visoki oko 1,95 metara kontaktirani su 24 posto manje od strane djevojaka.

Statistika pokazuje da će djevojke “odmjeriti” muškarca koristeći se podacima s njegovog profila na ovim sajtovima, kao i da mu uopće neće pružiti šansu ukoliko je previše nizak.

Zašto je damama toliko važna visina?

“Ima nešto posebno uzbudljivo kod visokih muškaraca. Oni imaju veći potencijal da budu vođe, imaju daleko više samopouzdanja i uglavnom nisu ljubororni na druge muškarce“, objasnila je psihologinja Susan Krauss.

To nije nikakvo pravilo, ali ako malo bolje pogledate, u većini parova muškarac je viši od djevojke barem za centimetar.

“Kada je riječ o ljubavnim vezama, visoki muškarci su atraktivniji zato što djevojke smatraju da će oni zbog toga bolje čuvati obitelj i voditi računa o njoj“, rekla je Krauss. (Ljepota i zdravlje)

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.