Oni koji zarađuju manje od 2.000€ neće plaćati porez na plaću

Njemački političar Hubert Aiwanger predložio je da osobe s niskim primanjima i umirovljenici u Njemačkoj plaćaju znatno poreza. Prema njegovom prijedlogu, mjesečne plaće manje od 2.000 eura ne bi trebale biti oporezivane.

Nakon što je CDU predložio da se prekovremeni rad plaća bez poreza, Hubert Aiwanger sada na sebe skreće pozornost novim poreznim prijedlozima.

Bavarski ministar gospodarstva tvrdi kako njegov projekt ima za cilj rasteretiti osobe s niskim primanjima i umirovljenike.

Aiwanger predlaže da zaposlenici s plaćama do 2.000 eura mjesečno više ne bi trebali plaćati poreze i doprinose. Od njegovih planova profitirali bi i zaposlenici koji zarađuju više. Veća naknada značila bi da prvih 2.000 eura koje zaposlenik zaradi mjesečno ostane neoporezivo, prenosi Fenix magazin.

Traže se olakšice za umirovljenike i osobe s niskim primanjima

Aiwanger također ima prijedlog za umirovljenike. Onaj tko prima mirovinu i pritom radi ne bi trebao plaćati porez na plaću.

Porez na dohodak trebao bi početi s 2.000 eura mjesečno. To znači da je osoba s minimalnom plaćom praktički oslobođena poreza, rekao je.

Prema njegovim riječima, stotine tisuća onih koji primaju mirovine ili financijsku potporu od države tada bi potražile posao, pišu njemački mediji.

Onda odjednom imamo između 500.000 i milijun ljudi u Njemačkoj koji bi se vratili na posao, rekao je Aiwanger za njemačke medije.

Tvrdi kako bi ova promjena doprinijela više nego potraga za kvalificiranim radnicima iz inozemstva.

CDU traži ukidanje poreza na prekovremeni rad

Carsten Linnemann, zamjenik predsjednika CDU-a, tek je krajem lipnja pozvao na porezne poticaje za prekovremeni rad.

Osim toga, umirovljenici više ne bi trebali plaćati porez na plaću ako se zaposle. To znači da oni koji rade više trebaju plaćati manji porez. Mnogi bi radnici željeli raditi duže od 40 sati, rekao je.

Umjesto dodavanja nekoliko sati redovnom glavnom poslu, mnogi se zbog poreza odlučuju za dodatni honorarni posao.

To ne može biti pravi put, rekao je objašnjavajući svoje planove. Od 40. sata tjedno trebaju se plaćati samo doprinosi za socijalno osiguranje. Svatko bi imao nešto od toga, nadodao je.

Čelnik CDU-a Friedrich Merz stao je iza Linnemanna i podržao planove. Ovo je jako dobar prijedlog. Cijela Unija stoji iza toga, rekao je njemačkim medijima.

(www.jabuka.tv)

14 komentara

    • džaba bootu krečiš..i mi sa 700-900 eura plaće ozbiljno razmišljamo da idemo..plaća nije sve sustav je bitan a naš u debelom k****, dok njihov je kao što vidiš na strani radnika samo smišljaju kako bi svima bilo malo bolje, dok kod nas samo sebe gledaju, ko je pametan taj je već davnooo otišao

    • Vidi ovog, nikad nije bila niti će, ja slabo nešto viđam iz Njemačke ljude koji imaju ili da su sretni osim kad dođu ovamo .

  • Ja zaradim u nasih gazda 2 tisuce eura ali za 4 mjeseca.Jos te maltretira i bahato gleda kao tipa ja te zaposlio🙉

  • 11 ih je s Kočerina od nove godine otišlo što ja znam, u zadnjih 5 godina vratila se samo jedna Familija… o kojem povratku se priča? Ovi komunistički potomci i dalje šire demagogiju i laž… nije ni čudo što narod bježi iz Hercegovine!!!

      • Mi s Kočerina ne volimo ići u Široki ni kad Kočerin igra seosku ligu a kamoli selit doli u tu selendru. Mi kad selimo, selimo kvalitetno u gradove: Mostar, Split, Zagreb, München, Zürich, Beč i slično… u Široki ne idemo ni u kupovinu, čak nam je i to povoljnije u Posušju jer u Širokom cijene nabijaju kao da su Dubai a kad baciš krug kroz čaršiju otpane ti lafeta od šahtova i nekvalitetnog puta!!!!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.