Ombudsmani traže efikasnu istragu o paljenju njihovog automobila

Ombudsmani Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuju čin paljenja službenog vozila Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH koji se dogodio u Mostaru u noći između 3. i 4. rujna na adresi Kralja Zvonimira br. 6.

Ombudsmani apeliraju na policijske snage u Bosni i Hercegovini da osiguraju efikasnu istragu u ovom nemilom događaju, posebno imajući u vidu da je slučaj krađe vozila ove Institucije iz prosincu 2010. godine još nerasvjetljen.

Ovo je drugi napad na imovinu ove Institucije, što utiče na njeno nesmetano funkcioniranje na zaštiti ljudskih prava građana Bosne i Hercegovine, priopćili  su Ombudsmani BiH.

Načelnik Kriminalističkog odjela Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko – neretvanske županije Srećko Bošnjak izjavio je da se paljenje šest automobila u Mostaru ne može okarakterizirati kao terorizam, jer za sada za to nema naznaka, a počinitelji i motivi su još nepoznati.

Vozila su bila parkirana ispred zgrade, gdje je trenutno smještena Agencija za obuku policijskih kadrova koja djeluje pri Ministarstvu sigurnosti BiH.

Bljesak.info

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.