Olić otpao za EURO-u, Bilić već našao zamjenu!

Pregled u Njemačkoj donio je vrlo teške i razočaravajuće vijesti po pitanju ozljede Ivice Olića. Dr. Zoran Bahtijarević javio se iz Münchena s najgorom mogućom vijesti koja kaže da ponajbolji hrvatski napadač ne ide na Europsko prvenstvo!

“Ozljeda koja se nije činila značajnom i suprotno subjektivnom dojmu igrača i liječnika, ali i inicijalnom pregledu liječnika, nažalost, pokazala se kao ozljeda teže prirode”, rekao je dr. Bahtijarević te zaključio:

“Nalaz ultrazvuka i magnetne rezonance, a na iznenađenje svih prisutnih, pokazao je rupturu, odnosno djelomično puknuće duge glave mišića bicepsa desne natkoljenice, za čiji oporavak može trebati između 4 i 6 tjedana”.

Hrvatski izbornik Slaven Bilić je prije loše vijesti odradio posljednju presicu pred odlazak na EURO, ali je već imao spreman scenarij za ovakav slučaj – poziv Nikoli Kaliniću.

“Nakon pregleda kod liječnika ćemo saznati o čemu se radi. Ne znamo je li riječ o grču ili o ozljedi. Nadamo se da će biti spreman. Moramo biti spremni i na drukčiji ishod”, rekao je Bilić o situaciji s Ivicom Olićem i otkrio da je već kontaktirao Nikolu Kalinića u slučaju ako Olić neće biti spreman.

“Situacija s prehladom Luke Modrića i lakša ozljeda Vedrana Ćorluke je u redu. Obojici je bolje, a svi ostali su zdravi i spremni”, najavio je izbornik.

Utakmica s Norveškom nije promijenila mišljenje o dobrom radu na pripremama, ali očito ni u pogledu sastava.

“Naravno da sam očekivao više, rekao sam igračima da za nas EURO počinje u Oslu, a ne protiv Irske. Nažalost, nije bilo dobro, ali tih 45 ili 90 minuta ne znači da nismo radili dobro. Imamo nekoliko opcija za nekoliko pozicija i to su pozitivne dvojbe, kvalitetne opcije.”

U pripremnim utakmicama ima dosta iznenađenja, Italija je poražena od Rusije, Nizozemska od Bugarske, Njemačka od Švicarske.

“Vjerojatno su i druge momčadi češće trenirale da bi se sad počele osvježavati. Koliko god želite zadnju utakmicu odigrati dobro, ima kočnice i umora, to se dogodilo i nama i nije mi drago što je bilo tako.”

Bilić je ustvrdio da ne osjeća ništa manju euforiju nego prije EURA 2008., i sada ga traže ulaznice i uvjeren je da će sve biti kao i u Austriji i Švicarskoj, samo je to bilo bliže pa se možda jače osjećao naboj. Bilić i njegov ‘špijun’ Ciprić u ponedjeljak će Budimpešti gledati susret Irske i Mađarske, a Trapattoni je već odredio udarnih 11 za EURO.

[youtube id=”-zUNwrHRQlw” width=”600″ height=”350″]

“On zadnje dvije godine, kad su mu svi spremni, koristi 12-13 igrača zbog čega je trpio i kritike. Ne očekujem neke promjene u sastavu, ali vidjet ćemo.”

Kako komentirate aferu u Italiju i utjecaj na igru?

“Prije SP-a u Njemačkoj imali su sličnu situaciju, sad je i gore jer su upleteni i reprezentativci. Tada su igrači i Lippi uspjeli sve pozitivno kanalizirati. Cijenim Prandellija i vjerujem da će on napraviti kao i Lippi. Jesu izgubili zadnje tri utakmice, ali ne zbog afera jer je samo jedna odigrana nakon nje”, zaključio je Bilić.

Kapetan Darijo Srna nije želio puno govoriti.

“Najbolji pokazatelj kvalitete i karaktera vidjet će se protiv Irske i sve u Hrvatskoj učinit ćemo sretnima.”

Bilo je šale hoće li Bilić zabraniti društvene mreže, no Srnu to ne dira.

“To vam nitko ne može zabraniti, zapravo može, ali je pitanje pridržavanja. Ne znam ima li netko od nas uopće neke društvene mreže, ali Bilić nam ništa nije zabranio.”

Darijo Srna na sudačkom seminaru našao se na ‘piku’. Često se prikazuje scena na kojoj on uvijek traži žuti karton za protivničkog igrača, a suci mu to neće tolerirati.

“Već sam dobio kritike za to, ali to je stvar emocija i karaktera. Ne želim ostaviti momčad na cjedilu, ali čovjeku prorade emocije i reagiram kako ne bih htio”, zaključio je.

(Sportski.net)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.