OHR se povlači iz Mostara

Dok mostarske stranke iščekuju da krenu “ozbiljni pregovori” pod okriljem OHR-a oko mogućeg usuglašenog rješenja promjene StatutaGrada Mostara, kako bi se osigurala provedba odluke Ustavnog suda BiH u vezi s izbornim procesom u Mostaru i kako bi bilo omogućeno građanima Mostara da što prije iziđu na izbore, OHR ima drugi plan, diže ruke od svega i povlači se iz Mostara u potpunosti.

Ured OHR-a Jug u Mostaru jest zatvoren 2010. u mjesecu lipnju no prilikom zatvaranja ostao je djelovati tročlani tim u Mostaru u uredu smještenom u zgradi agencije Sivrić nekretnine u Mostaru, preko puta mostarske katedrale

Naime, iz dobro obaviještenih izvora Dnevni list doznaje da OHR zatvara svoje službene prostorije u Mostaru i da je pitanje dana kada će otići u potpunosti iz grada na Neretvi.

Navodno je riječ o racionalizaciji, no smatra ovaj izvor Dnevnog lista da je to potpuno pogrešna poruka, odnosno najgora moguća koja bi se mogla dogoditi u ovako neuspješnim dosadašnjim pregovorima.

– To ne odgovara nikome tko misli dobro za Mostar u ovom procesu. Ispada da se biti radikalan u ovom djelu isplatilo, jer cijenu cijele priče platio je OHR nitko drugi, kazao je izvor.

Iz ureda OHR-a u Sarajevu, nisu bili raspoloženi za detaljnije komentiranje oko ovoga pitanja, naglasivši samo da je ured OHR-a u Mostaru zatvoren još 2010. i da je to sve što mogu reći. (Bljesak.info | Dnevni list)

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.