OHR reagirao na izjave reisa Kavazovića: Nema potrebe institucije braniti oružjem

Ured visokog predstavnika reagirao je na intervju poglavara Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića u kojem je rekao da “ukoliko institucije BiH budu ugrožene, bit će potrebno braniti zemlju i oružjem”.

Iz OHR-a smatraju kako su institucije BiH mjesto za političke rasprave i da nema potrebe braniti ih oružjem.

Osobe koje su odgovorne za promicanje pozitivnog razvoja u BiH trebaju zajedno naglasiti da nema ničega što bi situaciju u 2023. godini moglo povezati s užasnim okolnostima iz 1992., naveli su iz OHR-a na Twitteru.

Institucije Bosne i Hercegovine su mjesto za političke rasprave. Nema potrebe da ih se brani oružjem. Postoji snažno i održivo opredjeljenje, kako na međunarodnoj tako i na domaćoj razini, u pogledu funkcioniranja institucija. Sva pitanja i rasprave trebaju biti riješeni demokratskim mjerama i u okvirima Dejtonskog mirovnog sporazuma, naveli su iz OHR-a.

Podsjećamo, Kavazović je za MTV Igman, u maniri radikalnog političara, kazao da Bošnjaci moraju pokazati da su na sve načine spremni braniti institucije Bosne i Hercegovine. Dodao je da, ako one padnu kao što je to bilo ’92, moraju biti spremni braniti ovu zemlju i oružjem.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • Reis u obrani Sebije… Zataškaju nebulozama o ratu oduzimanje titule sultaniji….Reis , Bakir, Komsic, Reuf vazda o ratu i glupostima. Halo od rata je proslo 28 god. Vas trojica uživate tko begovi a netko bi opet trebao ginuti za vase funkcije i vase ideale kako se zakačiti na drzavni i federalni proracun. Nije zgodno zivjeti bez primanja po 7-10 tisuca km osiguranja, talova i svih privilegija. A navikli 30 god tako. Vidite malo kako je običnom covjeku, borcu, invalidu, penzioneru a i sada imaju po deset – dvadeset puta manja primanja od vas.. A vi bi kao ratovali branili svoje utvrde odakle crpite milijune i talite se. Uzmite puske gospodo i bujrum… Narodu je dosta vasih lazi i obmana. Sramite se.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.