Ognjen Stojanović i Ana Štefulj pobjednici petog Mostarskog polumaratona – Jabuka.tv

Ognjen Stojanović i Ana Štefulj pobjednici petog Mostarskog polumaratona

U Mostaru se ove subote održao peti po redu Mostarski polumaraton. U muškoj konkurenciji pobjednik je ove godine bio Ognjen Stojanović iz Trkačkog kluba Beograd, a u ženskoj je slavila Zagrepčanka Ana Štefulj iz AK Sljeme.

Unatoč aktualnoj pandemiji Covid-19 na ovogodišnjem polumaratonu sudjelovalo je preko 100 trkača.

U sklopu Mostar Run Weekenda u ranim jutarnjim satima održana je i humanitarna udruga na kojoj s građanima i bivšim kolegama iz Doma zdravlja Mostar trčao i aktualni gradonačelnik Mostara Mario Kordić, a ova utrka je  krenula i završila ispred Mepas Malla (ulica kardinala Stepinca).

Najveći broj trkača bio je iz BiH, a tu su i brojni trkači iz susjednih zemalja, kao i nekoliko natjecatelja koji su stigli iz Europe.

Kad je riječ o konkurenciji muškaraca, nakon pobjednika Stojanovića, drugo mjesto zauzeo je njegov beogradski kolega Milan Mitrović, a treći je bio lanjski pobjednik, Zagrepčanin Ivan Dračar, dok je četvrto mjesto pripalo Aliji Imamoviću.

Ovogodišnji pobjednik je Ognjen Stojanović iz Beograda

Vrijedi i istaknuti i rezultat Filipa Zovke koji je s vremenom 1:24:25 bio prvi Širokobriježanin na polumaratonu.

Filip Zovko je bio prvi Širokobriježanin na Mostarskom polumaratonu

Kod žena, Ana Štefulj je slavila pobjedu je oborila i osobni rekord, a drugo mjesto pripalo je Oliveri Jevtić (Užice, Srbija), a treće Zoe Hamel, Estonki koja često boravi u Mostaru..

U konkurenciji žena slavila je Zagrepčanka Ana Štefulj

Zanimljivu tradiciju na polumaratonu i ove godine održao je trkač Mirzet Halilović Valter koji po zavreštku utrke radi sklekove.

Početak utrke na Mostarskom polumaratonu bio je na mostu u Vojnu, sjeverno od grada, a planirana staza natjecatelje je odvela do Tržnog centra Mepas Mall, gdje su i ovoga puta natjecatelji prošli kroz cilj.

Mirzet Halilović Valter održava zanimljivu tradiciju sa sklekovima nakon utrke

Natjecatelji su prošli ulicama uže gradske jezgre, a riječ je o Splitskoj ulici, dio Dubrovačke ulice (do caffe slastičarne “Aldi 3”), Ulici kralja Tomislava (Avenija) od zgrade “Mostarke” do Strelčevine, Ulici kralja Zvonimira (do kružnog toka kod parka Nobelovaca), Ulica kralja Tvrtka (od parka Nobelovaca do Rondoa), šetalište Nikole Šubića Zrinjskog (Lenjinovo), Španjolski trg, Mostarskog bataljona, most Musala (Titov most), trg Musala, Lacina ulica, dio Ulice X hercegovačke brigade te Ulica kardinala Stepinca.

Ovoogodišnja utrka imala je humanitarni karakter, pa će cjelokupan prihod biti usmjeren na liječenje žena oboljelih od malignih bolesti. Od jutarnjih sati na spomenutim mostarskim ulicama bila je prisutna i posebna regulacija prometa.

I ove godine je bio cilj kod Tržnog centra Mepas Mall

Predsjednik organizacijskog odbora Mostarskog polumaratona Franjo Lović rekao je da su se organizatori držali svih epidemioloških mjera, kao i da je u uvjetima pandemije sve bilo teže pripremiti.

(www.jabuka.tv)


10 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.