Oduzeto skoro 2.000 kutija cigareta i 32 kg duhana

Na području općine Gračanica oduzeto je 1.957 kutija cigareta i 32 kilograma sitno rezanog duhana, čija je tržišna vrijednost 15.800 KM.

Na osnovu prikupljenih obavještajnih informacija provedene su operativne akcije na terenu, koje su vodili službenici Skupine za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja UNO iz regionalnog centra Tuzla.

Kod tri osobe pronađena je veća količina cigareta i sitno rezanog duhana, koji nisu bili obilježeni trošarinskim markicama koje izdaje UNO, već je oduzeta trošarinska roba bila namijenjena ‘crnom tržištu’ u BiH, navode iz Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH.

Protiv osoba od kojih je roba oduzeta poduzete su zakonom propisane mjere i radnje.

(www.jabuka.tv | Foto: UNO BiH)


5 komentara

  • Sad lijepo ljude osudite na koju godinicu zatvora i naplatite im novcanu kaznu,jer je ovo kaznjivo djelo,a 3F pustite jer ljudi nisu nista uradili!Ako su opljackalidrzavu za 10 mil KM!To je nista,treba li su vise,a ove kriminalce u katabuju!

    • Pericu sto si ljubomoran na Maku,Maka Velin je pametan i nije glup covik 500 tisuca km ko tamos u ponoc podne ce ti iskesirat a vozi audija 80 od 2000 km nije glup da kupuje novo auto moze bez problema kupit Mercedes S najnoviji od 300 tisuca km ujutra da ga volja.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.