Održana redovita sjednica Senata Sveučilišta u Mostaru

Na redovitoj sjednici Senata Sveučilišta u Mostaru doneseno je nekoliko odluka i zaključaka od kojih je važno izdvojiti Pravilnik o nakladničkoj djelatnosti što pripada u aktivnosti koje se poduzimaju u razvoju nakladničke kuće PRESSUM i elektroničke tiskare Sveučilišta.

Jedna od odluka Senata odnosi se na angažiranje umirovljenih profesora u kojoj stoji kako umirovljeni profesori, izabrani u zvanje redovitog profesora, ako za to postoji potreba, mogu biti angažirani na prvom, drugom ili trećem ciklusu studija te znanstveno-istraživačkom radu za akademsku godinu, a najduže do navršenih 70 godina života.

Iznimno, umirovljeni izvanredni profesori i docenti izabrani u znanstveno nastavno/umjetničko nastavno zvanje, dok im traje izbor u zvanje, mogu sudjelovati u nastavnom procesu i znanstveno-istraživačkom radu samo na temelju odluke Senata, a na prijedlog Znanstveno nastavnoga/Umjetničko nastavnoga vijeća ustrojbenih jedinica.

Ponovno je naglašeno kroz zaključak kako u nastavnom procesu mogu sudjelovati samo nastavnici i suradnici izabrani u znanstveno nastavno/umjetničko nastavno zvanje. Stalno zaposleni i vanjski suradnici koji nemaju izbor u zvanje ili kojima je isteklo izborno razdoblje, a nije im pokrenuta procedura izbora, sukladno Pravilniku o minimalnim uvjetima i postupku izbora u znanstveno-nastavna i umjetničko-nastavna zvanja, ne mogu biti angažirani u nastavi.

Jučerašnjim Senatom izabrana su 42 nastavnika, od čega sedam izvanrednih profesora, 13 docenata, osam viših asistenata i 14 asistenata te je i verificiran mandat predstavnicima studenata u Senatu, v.d. predsjedniku Studentskoga zbora Ivi Čarapini i v.d. zamjenici predsjednika Petri Galić.

Sveučilište je dalo suglasnost za nakladništvo udžbenika iz različitih područja te monografije i zbornika radova Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike. Osim toga, donesena je i odluka o raspisivanju natječaja za upis na Interdisciplinarni doktorski studij na Filozofskom fakultetu i na Poslijediplomski doktorski studij iz pravnih znanosti na Pravnom fakultetu u akademskoj godini 2019./2020.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.