Održana prezentacija programa potpore mladima istraživačima sa Sveučilišta u Mostaru

Na Sveučilištu u Mostaru održana je prezentacija projekta potpore mladim istraživačima, a u sklopu Tempus projekta ”Quality in Research”.

Projekt kao i dosadašnje aktivnosti predstavila je prorektorica za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Izabela Dankić, a prezentaciji su nazočili i mladi istraživači sa Sveučilišta u Mostaru za koje je organiziran dvotjedni studijski boravak na jednom od tri partnerska EU sveučilišta: Westfälische Wilhelms-Universität Münster (Njemačka), University Paris 8 Vincennes (Francuska) i Vaasan yliopisto (Finska).

prezentacija_rektorat_3

Nakon provedenog natječaja za mladeistraživačes područja jugoistočne Europe i usuglašavanja s mogućnostima EU sveučilišta formiran je završni popis mladih istraživača od kojih je sedam sa Sveučilišta u Mostaru. Svih sedam su asistenti i to po dva s Pravnog fakulteta i Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti te po jedan s Ekonomskog, Filozofskog i Fakulteta strojarstva i računarstva:

Gordan Lješić, asistent na Fakultetu strojarstava i računarstva – polje istraživanja termodinamika- studijski boravak na Sveučilištu Vaasa u Finskoj, Daniel Vasić , asistent na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti – polje istraživanja Informatika – studijski boravak na Sveučilištu Vaasa u Finskoj, Tomislav Volarić, asistent na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti – polje istraživanja informatičke znanosti – studijski boravak na Sveučilištu Vaasa u Finskoj, Mr. sc. Ana Dujmović, viša asistentica na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru – polje istraživanja ekonomske znanosti – studijski boravak na Sveučilištu – Vaasa u Finskoj,

Arta Dodaj, asistentica na Filozofskom fakultetu – polje istraživanja psihologija – studijski boravak na Westfälische Wilhelms-Universität Münster u Njemačkoj, Mr. sc. Nikolina Maleta, viša asistentica na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru – polje istraživanja ljudska prava- studijski boravak na Westfälische Wilhelms-Universität Münster u Njemačkoj i Mr. sc. Maja Letica, viša asistentica na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru – polje istraživanja računovodstvo i financije – studijski boravak na Westfälische Wilhelms-Universität Münster u Njemačkoj.

Tijekom studijskog boravka istraživači sa Sveučilišta u Mostaru će imati na raspolaganju laptope koji su nabavljeni za njih u okviru projekta, a koje im je uručila rektorica Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ljerka Ostojić.

prezentacija_rektorat_1

Glavni cilj projekta je definirati, razviti i uspostaviti okvir za ispunjavanje standarda kvaliteta u istraživanju na području jugoistočne Evrope sukladno europskim i međunarodnim standardima. Bitan projektni aspekt je stvoriti znanstvenu mrežu između mladih istraživača u regiji kao i mladih istraživača u inozemstvu te u javnosti izmijeniti često nepovoljnu sliku o visokom obrazovanju.

Treći cilj ovog projekta je pružiti potporu mladom znanstvenom kadru u njihovim istraživačkim projektima, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Rektorata Sveučilišta u Mostaru.

(www.jabuka.tv)

 

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.