Dani matematike, informatike i tehnike na FPMOZ-u

U utorak 6. svibnja, na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, po prvi put, održati će se Dan matematike, informatike i tehnike.

Svečano otvaranje predviđeno je za 11.00 sati (učionica 1-2). Sve nazočne pozdraviti će dekan Fakulteta, prof.dr.sc. Mario Vasilj, zatim i pročelnici studija Matematike i Informatike prof.dr.sc. Nikola Koceić- Bilan i prof.dr.sc. Tonćo Marušić.

Dan matematike, informatike i tehnike za cilj ima povezivanje svih nivoa obrazovanja u matematici, informatici i tehničkoj kulturi kao i promicanje prirodoslovno-matematičkih znanosti među mladima.

Za profesore matematike, informatike i tehničke kulture biti će organizirana zanimljiva predavanja koja će, nadaju se s Fakulteta, donijeti nove ideje za rad u učionicama. Predavači će biti istaknuti sveučilišni profesori iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Za učenike će biti organizirane zabavno-edukativne radionice, te posjet INTERA – Tehnološkom parku kao mjestu koncentracije znanja i ideja, razmjene informacija i poticanja domaćih potencijala. Uz niz jednostavnih i zanimljivih radionica želimo naš Fakultet približiti učenicima, pokazati im na koji način obrazujemo buduće generacije, priopćeno je iz Dekanata Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

(www.jabuka.tv)

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.