Održana obuka za članove stožera civilne zaštite

Obuka za članove županijskoga, gradskoga i općinskih stožera civilne zaštite održana je u Širokom Brijegu u organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

Ova obuka održana je u sklopu Nastavnog plana i programa edukacije, obuke i osposobljavanja u sustavu zaštite i spašavanja u 2018. godini.

Na samom početku obuke nazočne je pozdravio dr. sc. Drago Martinović, ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, istaknuvši ciljeve obuke kroz doprinos ujednačenom vođenju akcije zaštite i spašavanja u vrijeme i nakon prirodnih i drugih nesreća u jedinicama lokalne samouprave u Županiji Zapadnohercegovačkoj, kao i ulogu stožera civilne zaštite, operativno-stručnog tijela koje neposredno rukovodi akcijama zaštite i spašavanja.

Obuka u sustavu zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, pored materijalnog opremanja, predstavlja temeljni preduvjet za učinkovito, stručno i kvalitetno izvršavanje svih poslova iz područja sustava zaštite i spašavanja, rekao je, između ostalog, ravnatelj Martinović.

Mladen Bošnjak, pomoćnik ravnatelja Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, održao je uvodno izlaganje na temu “Organizacija rada i uloga Stožera civilne zaštite u izvanrednim situacijama”.

Pomoćnik ravnatelja Bošnjak govorio je o zakonsko-pravnoj regulativi uloge i djelovanja stožera, uz prezentaciju primjera djelovanja Stožera iz 2012. godine, kada je snježno nevrijeme zahvatilo područje Županije Zapadnohercegovačke.

Voditelj Ureda za odnose s javnošću i glasnogovornik Stožera civilne zaštite Grada Mostara Miroslav Landeka održao je predavanje na temu “Upravljanje u izvanrednim situacijama i krizno komuniciranje”.

Landeka je govorio o samom pojmu i vrstama krize, postupanju u slučaju izvanrednih i iznenadnih situacija izazvanih prirodnim i drugim nesrećama, kao i odnosima s medijima.

Iskren odnos s medijima i otvorena komunikacija pomažu organizaciji u toj mjeri da mediji od istinite činjenice, koja potencijalno može izazvati krizu, ne stvaraju napuhanu veliku priču, istaknuo je Landeka, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.