Održana književna večer u spomen na pokojnog Andriju Zeljku

U Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu održana je književna večer ”Na sjecišu riječi” u spomen na profesora Andriju Zeljku.

Profesorica Blanka Kraljević priredila je izbor iz djela, odnosno izbor tekstova za ovaj program.

Širokobriježanin Andrija Zeljko bio je pisac, glumac, novinar i prosvjetni djelatnik i na poseban način utisnuo je dubok trag u kulturni život Širokog Brijega.

Bio je majstor kratkih priča koje je objavljivao u časopisu ”Vitko” širokobriješkog ogranka Matice hrvatske i ukoričio u knjigu ”U ono vrijeme”.

Ogranak Matice Hrvatske Široki Brijeg odlučio se na organizaciju književne večeri upravo zato jer je pokojni Andrija uvijek dolazio na ovakve oblike druženja i nikad nije preskakao svoje nastupe.

Posjetitelji ove književne večeri mogli su uživati u proznim djelima Zvonimira Mikulića Đone, fra Ante Marića, Ante Kraljevića, s. Celine Sarić, Anite Martinac, Mate Grbavca, Blanke Kraljević, Frane Vukoje te proznom stvaralaštvu Andrije Zeljke.

Djela su interpretirali Zvonimir Mikulić Đono, Željka Šaravanja, Jadranka Bušić, Slavica Karačić, Anita Martinac, Mate Grbavac i Srećko Slišković, a program je vodila Višnja Spajić.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.